Kırklareli’de öğrenciler ‘Yeşilay’ ödüllerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Kırklareli’de öğrenciler ‘Yeşilay’ ödüllerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:42

Kırklareli’de öğrenciler ‘Yeşilay’ ödüllerini aldı

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ’de Yeşilay  Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek” konulu yetenek yarışmasında derece alan öğrencileri ödüllerini törenle aldı.
 
Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi İşbirliği' protokolü kapsamında çocuk ve gençlerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını sağlayarak daha güvenli ve sağlıklı bir hayat sürmelerine katkıda bulunmak ve yeni neslin bağımlılıklarla ilgili bilinç düzeylerini artırmak amacıyla kent genelindeki resmi ve özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “Bağımlılık” konulu yetenek yarışması gerçekleştirildi.
Kent genelindeki tüm okulların katılımıyla Edebi Alan ve Görsel Alan kategorisinde yapılan yarışmada öğrencilerin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir şekilde yetişmeleri, sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji ve kumar bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkileri konusunda kendilerinde ve çevrelerinde farkındalık oluşturmaları amaçlandı.
Yarışmada görsel ve edebi alanlarda ayrı ayrı olmak üzere belirlenen ilkokul, ortaokul ve lise birincilerine, İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törenle ödülleri verildi. 
Edebi alan yarışmasında Eliz İlter (Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu), Zehra Betül Dönmez (Kırklareli Cumhuriyet Ortaokulu), Başak Yaren Güneş (Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi),Görsel Alanda; Ecrin Nur Tekel (Kırklareli Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu),Şevval Nur Yavuz (Merkez İstiklal İlkokulu), Atalay Tuzcu (Lüleburgaz TEK Güzel Sanatlar Lisesi) birinci oldular. Yarışma birincilerine ödülleri Kırklareli Valisi Esengül Civelek ve Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım tarafından verildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!