SEV'de teknoloji atölyeleri

Güncelleme Tarihi:

SEVde teknoloji atölyeleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 13:12

ÖZEL İzmir SEV İlköğretim Kurumları, eğitim teknolojileri alanında yaptığı farklı çalışmaları sürdürüyor. Kurum, dünyada 180’den fazla ülkede gerçekleşen “Hour of Code" etkinlikleri haftasının kapanışını öğrenciler ve ailelerinin birlikte katılarak öğrendiği ve çeşitli sosyal etkileşimlerde bulunduğu teknoloji atölyelerinde üretmenin ve eğlenmenin keyfini yaşadığı bir haftasonu programı ile tamamladı.

Haberin Devamı


Bu yıl ikincisi düzenlenen “İzmirSEV IT Enrichment Weekend" etkinliği içerisinde, eş zamanlı olarak yer verilen, “3D Tasarım ve 3D Baskı (Tinkercad ve SketchUp), Hour of Code, Robotik Kodlama (EV3 MindStorms ve Sphero), GarageBand, Eğitimde Sanal Gerçeklik (VR Etkinliği), Makey Makey, 3D Kalem, Gamification, iPad Treasure Hunt" başlıklarıyla birçok eğitim teknolojileri atölye çalışması gerçekleşti. Öğrenciler aileleriyle birlikte çeşitli atölyelerde hem öğrenme, hem de farklı teknolojileri deneme fırsatı yakaladı. Atölyelerde dijital dünyanın ‘vatandaşları’ olan öğrenciler, teknolojiyi kullanma becerileriyle kimi zaman ‘dijital dünyanın göçmenleri’ olan ailelerine bilgi aktardılar ve derslerdeki deneyimlerini paylaştı. Dijital vatandaş olma yolunda edinilmesi gereken bir takım bilgi ve becerileri desteklemek amaçlı hazırlanan atölyelerde, İzmir SEV aileleri dijital dünyanın farklı boyutlarını keşfettiler. GarageBand atölyesinde, iPadlerini kullanarak kurdukları aile orkestrası ile kendi müziklerini tasarlarken, Kodlama atölyelerinde robotları programladılar. 3D Kalem ve yazıcı atölyelerinde ise, kendi ürünlerini tasarlayarak, ortaya çıkardılar.

Haberin Devamı


HOUR OF CODE
Dünyada 180’den fazla ülkede gerçekleşen “Hour of Code" etkinliklerine 4-10 Aralık tarihleri arasında hafta boyunca Maker Atölyelerinde yer veren kurum, IT Enrichment Weekend içerisinde Hour of Code (Kodlama Saati) atölyesine de yer verdi. Bu atölyede ise, aileler bilgisayarlarda kodlamanın sırrını çözme ve kodlamanın temellerini öğrenme fırsatı buldu. Gün boyu eğlenmeye, üretmeye ve keşfetmeye yönelik hazırlanan etkinlikte öğrenciler bir yandan aileleriyle keyifli vakit geçirirken, eğlenerek öğrenme ve farklı eğitim teknolojilerini deneyimleme şansını da yakalamış oldu. Etkinliğe katılan İzmir SEV Velileri, “Çocuklarımızla kaliteli ve keyifli vakit geçirdik. Onların dijital dünyalarına yakınlaştık ve bugün onlarla birlikte biz de öğrenci olduk. Verimli ve eğlenceli bir cumartesi geçirdik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!