Sağlık ve medya dünyası buluştu

Güncelleme Tarihi:

Sağlık ve medya dünyası buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 12:38

Sağlık ve medya dünyası buluştu

Haberin Devamı

İZMİR'de, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İletişim Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliği'nce 17-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında Sağlık ve Medya İletişim Sempozyumu düzenlendi.

Hem sağlık hem de medya ayağında sağlık haberleri sunumunun en doğru şekilde yapılabilmesi için gereken formüllerin tartışıldığı, yaklaşık 200 kişinin yer aldığı, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu'ndaki sempozyuma TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu, TKHK Şehir Hastanelerinden Sorumlu Kurum Başkan Yardımcısı Dr.Ahmet İdris Çakır, TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan, İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu, İzmir Güney KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan konunun uzmanları, basın mensupları, Isparta, Mersin ve Yozgat Şehir Hastaneleri İşletme Müdürleri, çeşitli illerden gelen genel sekreterler, hastane yöneticileri ve basın temsilcileri ile birlikte çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Sempozyum İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birimi Sorumlusu Sercan Dereboylu'nun açılış konuşması ile başladı. Dereboylu, "Hazırladığımız bu sempozyumda sloganımız 'Sağlık ve Medya Dünyası Bir Araya Geliyor.' Aslında Kamu Hastaneleri'nin kurulduğu Kasım 2012 tarihinden beri hiç ayrılamadık. Medya dünyası ile hep çok yakın çalıştık" dedi.

Sempozyuma Başkanlık yapan İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise şunları söyledi:

"Hastalara hizmet verirken bizler 24 saat çalışıyoruz ve hiç durmuyoruz. Kendi içimizdeki iyileştirmeleri, kendi içimizdeki sorunları halletmek ve bunların hepsini 24 saat boyunca kesintisiz hizmet vererek yapmak zorundayız. Ve bu anlamda medya özellikle bizim hastanelerimizde üretilen hizmetlerin halkımıza duyurulmasında, kamuoyu oluşturmada çok önemli bir araç. Etkili ve başarılı medya ilişkileri bireysel ve kurumsal olarak da zihinlerde iz bırakıyor. Doğru bir mesajın doğru kitleye ve doğru zamanda ulaştırılması gerekiyor. Bunu da sağlık ve basın kurumlarının doğru iletişimiyle olabildiğini görüyoruz. Tabii ki burada ana hedef aslında kurumlarımızdan haberi üretirken dürüst ve tutarlı olmamız. Aynı zamanda insan gücü çok önemli. Biz kurumlarımızdaki basın temsilcilerimizle çalışıyoruz. Özellikle teknolojinin kullanımı konusu, insan hikayeleri, çalışan hikayeleri gibi konuları merkeze alıyoruz. Bugün başlattığımız ve iki gün sürecek olan Sempozyumu gerçekleştirmemizde bizlere destek olan başta sayın daire başkanımız olmak üzere tüm ekibine, yöneticilerimize ve Genel Sekreterlik ekibine çok teşekkür ediyorum."

TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yrd. Dr. Sabri Medişoğlu ise "Çok sağlıklı, verimli ve etkin bir medya ilişkisi kurmak durumundayız. Biz kendi kendine dinamik yürüyen ve 24 saat hizmet veren bir sisteme bağlıyız. Bu sistemin nasıl yürüdüğünü medya kanalı ile aksettirmek durumundayız. Bu Sempozyum bunun için çok değerli, çok iyi bir algı yönetimi yapmamız gerekiyor. Bu sistem içinde çok ilginç hayat hikayeleri oluşturuyoruz. Medyayla iletişimimizi çok iyi tutarak doğru algılanmalıyız. Artık sağlık hizmetine ulaşmak çok kolay ve daha kaliteli sağlık hizmetini nasıl verebiliriz aşamasına geçtik. Bu bağlamda çalışmalarımızı medya ve iletişim kanalı ile duyurabiliriz. Klasik medyanın dışında sosyal medyayı da etkin kullanmamız gerekiyor. Bu Sempozyum hepimize faydalı olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından birinci günde 'Sağlıkta Kriz Anında Medya Yönetimi', 'Protokol ve Organizasyon Faaliyetleri' konuları uzmanlarca anlatılarak tartışıldı. İkinci günde ise 'Kamu Hastaneleri ve Medya', 'Basın Açıklaması, Prosedürler ve Hukuki Süreçler', 'Sağlık Haberciliği ve Sağlıkta Dönüşümün İkinci Fazında Medya Yönetimi (Şehir Hastaneleri Örnekliğinde)' konuları altı oturumdan oluşan sempozyumda yer aldı.

Kapanış konuşmasını yapan İletişim Daire Başkanı Ali Özhan "TKHK İletişim Daire Başkanlığı olarak iki sene içerisinde 11 bin 500 haber koordinasyonu yapıldı. Bu haberlerin sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yaptıkları güzel işleri anlatmamız açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sınır hattında görev yapan sağlık çalışanı arkadaşlarımızın yaptıkları güzel haberleri ayrı kategorilerde değerlendirmek gerekiyor" dedi.

FOTOĞRAF SERGİSİ LGİ GÖRDÜ

Türkiye'nin dört bir yanından yerel, ulusal basında çalışan basın mensubu ve basın iletişim birimi çalışanlarının katıldığı sağlık haberciliği ile ilgili konularda fotoğrafların sergilendiği alan büyük ilgi gördü. Katılımcıların oylarıyla belirlenen ve birinci olan fotoğrafın sahibi Ceyhan Molla oldu. İkinci olan fotoğrafın sahibi Kocaeli'den katılan Merziye Portakal Kasap olurken, üçüncü ise Ağrı'dan katılan Dr. Cafer Akdemir oldu. Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu, ilk 3'e giren fotoğraf sahiplerine teşekkür belgesi takdim edilmesi ile son buldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!