MEV Koleji'nden tarih gezisi

Güncelleme Tarihi:

MEV Kolejinden tarih gezisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2016 12:41

MEV Koleji öğrencileri İzmir'deki tarih gezisi sırasında cep telefonlarıyla özçekim yaptı, profesyonel rehberlerden dinledikleri tarihi mekanları görsel bir vesika olarak kaydedip sosyal medyada paylaştı.

Haberin Devamı


8 bin yıllık tarihiyle doğal açık hava müzesi niteliğindeki İzmir, genç seyyahların rotasında okul turlarının da önemli duraklarından olmayı biri sürdürüyor. MEV Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 9. sınıf öğrenci ve öğretmenleri de, Asansör, Konak Meydanı, Bayraklı Tepekule, Atatürk Müzesi, Tarihi Agora ve Tarih Sanat Müzesi rotasını izleyerek, keyifli bir İzmir gezisinde kentlerini keşfetti.
166 öğrenci iki ayrı günde gerçekleşen, “Kentini Keşfet" gezisi kapsamında profesyonel turist rehberleri eşliğinde, İzmir'e ilişkin uzak ve yakın tarihin önemli duraklarında bilgi edinme fırsatı buldu.
İzmir Saat Kulesi'nden, kent tarihinin kurtuluşundaki ilk kıvılcım olan İlk Kurşun Anıtı'na doğru giden öğrenciler, rehberlerin etkileyici anlatımlarıyla, bir ulusun yeniden var olması mücadelesini başlatan Gazeteci Hasan Tahsin'in revolverinden çıkan sesin yankısını işitir gibiydi. Tarihi Agora'nın adının, kentte sadece alışverişle özdeş bir ad olmadığına yakından tanıklık eden MEV Koleji öğrencileri, M.Ö. 4 bin yıldan bugüne ayakta kalan antik çağın bu devlet agorasının yolunda yürürken, tarihi mirasın sarnıçlarına, sütunlarına dokundular. Bayraklı Tepekule'de, kentin en eski yerleşim merkezlerinden birine konuk olan MEV Koleji öğrencileri, Atatürk Müzesi'nde ise yakın tarihin heyecan ve inanç dolu Kurtuluş Savaşı mücadelesinin, Büyük Atatürk önderliğinde plan yapan komutanlarından taktik alıyormuş hissini yaşadı. MEV Koleji Özel Güzelbahçe Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Tülay Yazgan, kentli olma bilincinin kenti tanımakla başladığını belirterek, “MEV Koleji olarak eğitim süreçlerimizde öğrencilerimize, kendilerini, tarihlerini ve kentlerini tanıma fırsatı sunan bir anlayışla yol alıyoruz. Bizim için öğrencilerimizin, merak duygusuyla başladıkları kentlerini tanımaya dönük çabaları kutsal. Bu çabaya, en doğru çözüm, o kenti oluşturan değerlerin kalbine yolculuk. MEV Koleji öğrencileri, zaten kalplerinde en güzel yerde yer alan bu güzel kenti gezilerimizle yakından tanıma fırsatı buluyor" dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!