Kolombiya Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Kolombiya Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 12:24

Kolombiya Festivali başladı

Haberin Devamı

KOLOMBİYA Ulusal Günü kutlamaları çerçevesinde İzmir Mimarlar Odası'nda, Kolombiya Festivali'nin açılışı gerçekleşti.

Kolombiya Büyükelçisi H.E. Juan Alfredo Pinto Saavedra ev sahiplğinde gerçekleşen açılışa İzmir Vali Yardımcısı Uğur Kolsuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Romanya Başkonsolosu Mioara Stefan, İlatyan Konsolosu Luigi Lannuzzi, oyuncu Hatice Aslan, Kolombiya Fahri konsolosu Eli Alharal ile davetliler katıldı. Festivalin İzmir'de gerçekleştirilmesi nedeniyle Fahri Konsolos Eli Alharal başta olmak üzere destek olanlara teşekkür eden büyükelçi Saavedra, Türkiye'nin Kolombiya'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla okul yaptırdığını ve bu okulun barışın sembolü olduğunu söyledi. İki ülke arasında iyi ilişkiler olduğunu dile getiren Büyükelçi, "Kolombiya'nın barış sürecinde Türkiye'nin verdiği desteğe teşekkür ederim" dedi. Saavedra, 25 Temmuz'a kadar sürecek olan festivalde daha önce Türkiye'de gösterime girmemiş ödüllü 5 Kolombiya filminin beğeniye sunulacağını da ekledi.

Festivalde, fotoğrafçı, sinemacı ve mimar olan Nicholas Van Hemelryck'in bisiklet turu yaparken çektiği 22 fotoğrafının yer aldığı 'Amazing Amazon' adlı fotoğraf sergisi de yer alıyor. 'Gabo - Gerçeğin Büyüsü' adlı filmle başlayan festival, 25 Temmuz'a kadar devam edecek.

Büyükelçinin konuşmasının ardından Kolombiya Film Festivali'nin ilk gösterimi, Gabo - Gerçeğin Büyüsü filmi ile yapıldı.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

01)Sırrı Aydoğan, H.E. Juan Alfredo Pinto Saavedra, Eli Alharal

02) Mioara, Letitia Stefan

03)Nilüfer Çınarlı, Zeynep Doğan

04)Hasan Çelebioğlu, Feridun Yeşilyurt, Abdullah Karabulut

05)Yakup Özdanon- Lale Polatöz

06)Öyküm Saydere, Meltem Soylular

07) Mathilda- Luigi Lannuzzi

08)Uğur Kolsuz, H.E. Juan Alfredo Pinto Saavedra, Eli Alharal, DanielaBohorquez

09)Tamer Bozoklar

10)Nihan- Nesim Bencuya, Hatice Aslan

11)Filiz Başkan, Can Mugan, Asuman Nardalı

12)Film izleyenlerden

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!