Kadına çarpıp kaçan sürücü, kameralardan yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Kadına çarpıp kaçan sürücü, kameralardan yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2016 15:44

Kadına çarpıp kaçan sürücü, kameralardan yakalandı

Haberin Devamı

Tufan HAMARAT/İZMİR, (DHA) - İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan evli 2 çocuk annesi 57 yaşındaki Mahigül Kaya'ya çarpıp kaçan otomobil sürücüsü Veysel Baltacı (29), polisin titiz çalışması sonucu yakalandı. Adliyeye sevk edilen Baltacı tutuklanırken, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın "Ankara'da iki yıl kaldım, fakat böyle bir şeye şahit olmadım. 1 ayda ikinci kez trafik kazası sonrası sürücü kaçtı. Kaçmak yerine sağlık ekiplerine haber verseler, belki de o yaralılar kurtulacaktı. Çarpıp kaçmak doğru bir şey değil" dedi.
Kaza, Nafiz Gürman Mahallesi 7020 Sokak numara 256 önünde geçen cuma saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Evli e 2 çocuk annesi Mahigül Kaya, yolun karşısına geçmek isterken sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir otomobil çarpıp kaçtı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kaya, müdahalelere rağmen gece saatlerinde yaşamını yitirdi.
EMANET ARAÇMIŞ
Kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatan Bayraklı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, talihsiz kadına 35 KBU 20 plakalı gri renkli otomobilin çarptığı saptandı. Otomobilin ruhsat sahibi, polise kazanın yaşandığı saatlerde aracını arkadaşı Veysel Baltacı'ya ödünç verdiğini söyledi. Bunun üzerine polis, bir tekstil atölyesinde çalışan Baltacı'yı gözaltına aldı.
KORKUP KAÇMIŞ
Veysel Baltacı ilk ifadesinde, mahallede yaşayanların tepkisinden korktuğu için kaçtığını söyledi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Baltacı, 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan tutuklandı.
Bir hafta arayla yaşanan iki ölümlü kazanın ardından sürücülerin kaçmasına tepki gösteren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın şunları söyledi:
"Ankara'da 2 yıl kaldım, fakat böyle bir şeye şahit olmadım. 1 ayda ikinci kez trafik kazası sonrası sürücü kaçtı. Kaçmak yerine sağlık ekiplerine haber verseler, belki de o yaralılar kurtulacaktı. Çarpıp kaçmak doğru bir şey değil. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını istiyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!