İzmir’de doğdu dünyaya açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de doğdu dünyaya açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 12:19

 “Bizim için büyüme bir sayıdan daha fazlası” diyen Startkey Yönetim Kurulu Başkanı Altunsu, “Asıl hedefimiz markamızı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız kişilerle el sıkışmak” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin gayrimenkul markası olma hedefiyle 2013’te İzmir’de kurulan Startkey, bugün birçok kentte 40 ofis ve 400’ü aşkın emlak danışmanıyla faaliyetlerine devam ediyor. 27 AB Ülkesi, İngiltere ve Amerika’da tescil almış bir marka olan Startkey, yurtdışına açılma hedefinde ise emin adımlarla ilerliyor. Startkey Yönetim Kurulu Başkanı Halil Altunsu, hem gayrimenkul sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi, hem de 2023 beklenti ve hedeflerini açıkladı. Startkey franchise ofislerinin İzmir başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Balıkesir, Denizli, Manisa, Eskişehir gibi önemli noktalarda yer aldığına dikkat çeken Altunsu, şöyle devam etti:

İzmir’de doğdu dünyaya açılıyor

Haberin Devamı

MARKA TESCİLİ TAMAM

“Bünyesinde 40 ofis ve 400’ü aşkın emlak danışmanı bulunan markamızın her bir ofisi aslında bağımsız bir işletme şeklinde çalışıyor. Ofisler, markanın kurumsal kimliğini ve bu kimliğin getirilerini temsil ediyor. Startkey iç piyasanın yanı sıra 27 AB ülkesi, İngiltere ve Amerika’da tescil almış bir marka. Yurtdışına açılma hedefini emin adımlarla ilerletiyoruz. Markanın franchise temsilcilikleri hizmete hazırlık sürecinde. Startkey’in ilk yurtdışı temsilcilikleri Almanya’nın Frankfurt, Stuttgart ve Bremen kentlerinde olacak. Ayrıca, Kıbrıs’tan gelen yoğun franchise talebi için görüşmeler yapıyoruz. Yurtdışı merkezli markaları ülkeye getirmek yerine Türkiye merkezli markamızı yurtdışına götürüyor olmaktan dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz.”

İzmir’de doğdu dünyaya açılıyor

NİTELİK ÖNEMLİ

Startkey’in yurtiçi ve yurtdışı franchise ağını genişletme hedefiyle yol alan genç bir marka olduğunu dile getiren Halil Altunsu, “Yeni ofisler yaratırken bir yandan da mevcut ofislerimizi profesyonelleştirmeye devam ediyoruz. Kurumsal destek sistemi sunmaya özen gösteren bir marka anlayışımız var. Sektördeki gücümüz ve duruşumuzun sağlamlığı buradan geliyor. Bizim için büyüme bir sayıdan daha fazlası. Asıl hedefimiz markamızı en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız kişilerle el sıkışmak. Markanın bayrağını doğru kişilere teslim etmek istiyoruz” diyerek, niteliği niceliğe tercih ettiklerini aktardı.

Haberin Devamı

HEDEFTE 50 OFİS VAR

2022’nin marka açısından çok verimli ve istikrarlı geçtiğini söyleyen Altunsu, nitelikli büyüme arzusuna orantılı bir şekilde ofis sayısını artırdıklarını dile getirdi. Franchise ofislerine eğitim, hukuk, dijital ve diğer birçok alanda verdikleri kurumsal destekleri 2022’de en üst seviyeye taşıdıklarını söyleyen Halil Altunsu, “Startkey, 27 Avrupa Birliği ülkesi, İngiltere ve Amerika’da tescil aldı. 14 ülke başvurumuz ise tescil alma aşamasında. 2022’de yüzde 85 büyüme kaydettik. Yönetim ve dijital kadromuza katılan arkadaşlarımızla mesleğimize ve markamıza yatırım yapmaya devam ettik. Franchise ile ilgili fuarlarda katılımcı olarak yer aldık. Büyük bir aile olma arzusuyla 50 ofisi aşmak üzereyiz. Ofislerimizi ve danışmanlarımızı seçili eğitimlerimizle geliştirmeye, büyütmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İzmir’de doğdu dünyaya açılıyor

 

Startkey uzun zamandır müşterileriyle birlikte desteklediği elektronik atık toplama projesini sürdürüyor. Toplanan atıklarla ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatına katkıda bulunuyor. Ayrıca özel günlerde Startkey danışmanları adına bağışlar yaparak sosyal sorumluluk bilincini yaymaya çalışıyor. İzmir Torbalı Yoğurtçular’daki ağaçlandırma sahasına 5 bin fidan bağışında bulunan Startkey’in bir de Hatıra Ormanı bulunuyor.

 

EĞİTİM ŞART

AKADEMİ DE VAR

“KURUMSAL bir yapının eğitime verdiği önemle başarı grafiği orantılı” diyen Halil Altunsu, ekledi: “Bunu Startkey’de de görüyoruz. Startkey danışmanlarının ve ofislerinin maksimum seviyeye gelmesi için Startkey Akademi bünyesinde eğitimler veriyor. Sektöre sıfırdan başlayanlar ya da kendini geliştirmek isteyenler için online ve yüz yüze eğitimler düzenliyor. Marka hem sektörel, hem sektör dışı eğitmenlerle işbirliği yaparak danışmanlarına dolu bir eğitim takvimi sunuyor.”

Haberin Devamı

İzmir’de doğdu dünyaya açılıyor

 

GAYRİMENKULDE YÜKSELİŞ YILI 2023

BU yıl gayrimenkul sektöründe dalgalanmalar yaşandığını aktaran Halil Altunsu, arz ve talep arasında ortaya çıkan dengesizliklerin dünya piyasalarına yansıdığını dikkat çekti. Altunsu, şu değerlendirmeyi yaptı: “Diğer yandan hammadde, işçilik ve inşaat maliyetlerinin sürekli olarak artması sektörü doğrudan etkiledi. Enflasyon, döviz kuru artışı, nüfus artışı, göç gibi önemli kavramlar da konut ve arsa fiyatlarına yansıdı. Pandeminin etkileri günümüzde de devam ediyor. Müteahhit kanadında proje geliştirme ve yürütme maalesef yavaşladı. Yeterli konut üretimi sağlanamadığı için insanların barınma ihtiyacına tam olarak yetmedi. Konut fiyatlarının alıcının belirlediği dönem 2022 ile birlikte sona erdi. Satıcının kararlarının sektöre yön verdiği bir yıl geçirdik. Bu yıl, kira çarpanlarıyla satış bedeli hesaplama sistemi de bir değişim geçirdi. Barınma ihtiyacı yatırımcının geri planda kalmasına neden oldu. 2022’de istatistiklerde satış adedine baktığımızda bir gerileme görüyoruz. Ancak bunun karşılığında satış ve kiralama rakamlarında net bir büyüme var. Bu da aslında sektördeki kazanç artışını gösteriyor. 2023 gayrimenkuldeki yükseliş yılı olacak. Sektörde kurumsal kimlik kazanma ve yönetmeliğe uyum sağlama anlamında önemli adımlar atılıyor. Önümüzdeki yıl da bu adımların artarak devam edeceğini söyleyebiliriz. Meslektaşlarımızın bu yöndeki çabalarını ve hazırlıklarını zaten gözlemlemeye başlamıştık.”

 

 İLANDIR

BAKMADAN GEÇME!