İzmir Ekonomi’den mezun oldular dünyaya açıldılar

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ekonomi’den mezun oldular dünyaya açıldılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2019 13:20

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, kendilerinden sonra gelen nesillere cesaret veriyor.

Haberin Devamı

 İEÜ mezunu 208 kişi, kariyerlerini yurt dışında sürdürme fırsatı yakalayarak, uluslararası şirketlerin de ilk tercihi oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Yeniliklere açık, bilgiyi üreten ve sürekli fikir geliştiren bireyler yetiştiriyoruz. Mezunlarımızın başarıları da İzmir Ekonomili olanların, hayata bir adım önde başladığını hepimize gösteriyor” dedi.

Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olan ve kurulduğu günden bu yana hızlı gelişimini sürdüren İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin mezunları, sadece yurt içinde değil, yurt dışında da başarılarıyla dikkat çekiyor. Akademik alanda edindikleri bilgileri, çalışma hayatlarına da en iyi şekilde aktaran İEÜ mezunları, dünyanın dört bir yanında, Türkiye’yi temsil etmenin gururunu yaşıyor. 31’i Amerika, 29’u Almanya, 15’i İtalya, 13’ü İngiltere, 12’si Polonya, 10’u Kanada ve 8’i de Belçika olmak üzere 44 farklı ülkeden toplam 208 İzmir Ekonomi mezunu, büyük sorumluluk gerektiren görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Dünyaca ünlü şirketlerde üst düzey yöneticilik yapan ya da kendi işini kuran İEÜ mezunları, kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkıyor.

Haberin Devamı

“Liderlik misyonuyla donanan gençler yetiştiriyoruz”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, mezunlarının başarılarına tanık olmanın kendilerini çok gururlandırdığını söyledi. Liderlik misyonuyla donanmış, girişimci ve eleştirel düşünebilen bireyler yetiştirme misyonunu yerine getirdiklerini dile getiren Prof. Dr. Aşkar, “Bizim eğitim anlayışımız sadece akademik bilgi üzerine kurulu değil. Kendini sosyal alanda da yetiştiren, özgüvenli, sürekli sorgulayan ve girdiği her ortamda farkını hissettiren bireyler yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. Mezunlarımızın elde ettiği başarılar da onlara güvenmekle ne kadar doğru yaptığımızı ortaya koyuyor. Biz, mevcut öğrencilerimize onları anlatıyor ve örnek gösteriyoruz. Elbette bu kadarla da sınırlı değil, önümüzdeki yıllarda bu başarı hikyelerine yenileri de eklenecek” dedi.

 

Haberin Devamı

BAZI MEZUNLAR VE ÇALIŞTIKLARI YERLER
Hande Arı: İşletme Bölümü ve Lojistik Yönetimi bölümü mezunu. Norveç’te, uluslararası başarı gösteren 40 yaş altı kadın profesyonellerin seçildiği “İzlenecek 10 başarılı kadın” listesinde yer aldı. Seven Seas şirketindeki tüm global ticari departmanı, CEO ile yönetiyor.
Burak Çayır: Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu. Şu anda Kanada’da Morgan Stanley adlı bir şirkette yazılım mühendisi olarak görev yapıyor.
Ebru Çuhadar: İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü mezunu. Çek Cumhuriyeti’nde yaşamını sürdüren Çuhadar, SAP Kurumsal Finansal Raporlama organizasyonunda Finansal Raporlama Uzmanı olarak kariyerini sürdürüyor.
Merve Evren: İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezunu. Malta’daki bir şirketin pazarlama bölümünde yönetici olarak çalışıyor.
Müge Güvensal: İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümünü bitirdi. Güvensal, İngiltere’de seyahat alanında kendi işini kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!