HUGO BOSS İzmir’de yatırımlarını sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

HUGO BOSS İzmir’de yatırımlarını sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2023 13:33

HUGO BOSS İzmir’deki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. 1999 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesi’nde yer alan tesis, bölgedeki 4. fabrikası olma özelliğini taşıyan penye fabrikasının açılışını geçtiğimiz ay gerçekleştirdi. 2022 yılında 1.000’in üzerinde yeni istihdam yaratan tesis, 2023 yılı sonuna kadar da 1.000 yeni işe alım planlıyor.

Haberin Devamı

 

 

1999 yılından bu yana Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren HUGO BOSS Tekstil Sanayi özellikle Avrupa pazarına yönelik tüm hazır giyim ürün gruplarında, grubun ana üretim platformu konumunda. Üretim tesisi, erkek giyim, kadın giyim, spor giyim, gömlek ve penye gibi farklı ürün gruplarında HUGO BOSS Grubu’na destek veriyor. 4,5 milyon Euro’luk yatırımla, 5000 m2’lik bir alanda devreye alınan yeni penye fabrikası, HUGO BOSS Tekstil Sanayi kampüsü içerisindeki 4. Fabrika olma özelliğini taşıyor. Bugün için 500’e yakın çalışanı bulunan penye fabrikasıyla birlikte şirketin toplam çalışan sayısı 2022 yılı sonu itibariyle 4900’e ulaştı. 2023 yılı sonuna kadar yapılacak ilave kapasite artışlarıyla bu sayının 5700’e ulaşması planlanıyor.

Haberin Devamı

HUGO BOSS İzmir’de yatırımlarını sürdürüyor

 

Yerel Tedarikçilerle Büyüyor

Yatırımlarla ilgili konuşan HUGO BOSS Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya; “23 yıldır bölgeye aralıksız yatırım yapan HUGO BOSS Tekstil Sanayi olarak 2022 yılında 4. fabrikamızın açılışını gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Yetenekli insan kaynağımız, endüstriyel bilgi birikimimiz ve dijital altyapımız sayesinde ürün portföyümüzü HUGO BOSS Grubu’nun büyüme stratejisine paralel olarak sürekli genişletiyoruz.  Ürün ve model çeşitliliğimizin yanı sıra, ürün geliştirme ve satın alma gibi alanlarda da yeni hizmetlerle Grubumuza destek veriyoruz. Büyüme planımız çerçevesinde yerel tedarikçilerimizle birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Türkiye’den yaptığımız ham madde satın alımları bu doğrultuda arttırdık. Stratejimiz özetle, grubumuza rekabet avantajı sağlayacak esnek bir ürün ve hizmet portföyü sunmaya odaklanıyor.”

HUGO BOSS İzmir’de yatırımlarını sürdürüyor

 

Haberin Devamı

2023 yılında 1000 yeni istihdam

Üretim tesisinin bölgede çok önemli bir misyonu başarıyla sürdürdüğünü söyleyen Arif Kaya, “2022 yılında 1.000’in üzerinde yeni istihdam yarattık. 2023 yılı sonuna kadar yine 1.000 yeni çalışanı daha ekibimize dahil etmeyi planlıyoruz.  Bu çerçevede, üretim operatörlerinin yanı sıra, bilgi teknolojilerinden tedarik zincirine, insan kaynaklarından üretim yönetimine kadar birçok farklı alanda işe alım gerçekleştiriyoruz. Bize çok ayrıcalıklı bir çalışma ortamı sunan kampüsümüz ve çalışan memnuniyetini yaptığımız her şeyin merkezine koyan kurum kültürümüzle, bölgenin en cazip işverenlerinden biri olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

HUGO BOSS İzmir’de yatırımlarını sürdürüyor

 

HUGO BOSS Grubu geçtiğimiz günlerde üst üste altıncı kez ünlü Dow Jones Sürdürülebilirlik Dünya Endeksi'ne dahil edildi. HUGO BOSS ayrıca tekstil, hazır giyim ve lüks sektöründe bu yıl bu endekse girmeye hak kazanan ilk iki şirket arasına girdi.  HUGO BOSS Tekstil Sanayi de tüm gelişmelere paralel olarak doğal kaynakların tüketimine, atık yönetimine ve karbon salınımına azami özen gösteriyor. Bu doğrultuda somut yatırımları olan şirketin bu alandaki en son yatırımı ise yenilebilir enerji alanında gerçekleşti. 2022 yılında bu alanda yaklaşık 4 milyon TL’lik yatırımla pilot bir projeyi hayata geçiren şirket, önümüzdeki dönemde bu yatırımı 20 milyon TL’ye çıkararak enerji ihtiyacının %35’ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

HUGO BOSS İzmir’de yatırımlarını sürdürüyor

 

HUGO BOSS Tekstil Sanayi de sosyal sorumluluk çalışmaları ise kadını güçlendirme çalışmaları ve nitelikli eğitime erişim konularına odaklanıyor. Açık Kapı projesi ile kadınların iş gücüne katılarak ekonomik özgürlüklerini ellerine almalarını ve onları güçlendirmeyi amaçlayan HUGO BOSS Tekstil Sanayi, 10 yılı aşkın süredir hayata geçirdiği bu projeyle mesleği olmayan 25-35 yaş arası kadınlara 2 ay süreyle ücretsiz mesleki eğitim sağlıyor. Bugüne kadar proje dahilinde eğitimi tamamlayanların yaklaşık yüzde 90’ını ekibine katan HUGO BOSS, bu projeyle toplam 1250 kadın çalışanı istihdam etti. HUGO BOSS Eğitim Derneği ise maddi imkansızlıklar sebebiyle potansiyelini gerçekleştirememe riskiyle karşı karşıya kalan öğrencilere maddi destek ve mentörlük sağlıyor. 2008 yılında kurulan derneğin burs verdiği öğrenci sayısı 1400’ü yaklaşırken, verdiği burs miktarı ise bugüne kadar 4 milyon TL’yi aştı. 

 

 

İLANDIR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!