Hıdır ve Mengi ailelerinden teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Hıdır ve Mengi ailelerinden teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2023 11:42

Geçtiğimiz hafta İzmir’de yaşamını yitiren Güngör Mengi’nin ailesi düzenlenen cenaze töreninde kendilerini yalnız bırakmayan sevenlerine teşekkür etti.

Haberin Devamı

Güngör Mengi, İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü (18 Şubat) öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilmişti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi gazeteci-yazar Güngör Mengi’nin çocukları Gülgün Hıdır ve Saya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Mengi, “Çok değerli büyüğümüz, babamız Güngör Mengi’nin vefatında bizi yalnız bırakmayarak; dostluğunuzu, dualarınızı ve iyi dileklerinizi esirgemediğiniz, çiçek ve bağış göndererek acımızı paylaştığınız siz sevgili dostlarımıza Mengi ve Hıdır Aileleri’nin tüm bireyleri adına en kalbi duygularla, minnet ve şükranlarımızı sunarız” metnini kullandı.

GÜNGÖR MENGİ KİMDİR?

Mengi, 1940 yılında Halit-Feraset Mengi çiftinin çocuğu olarak Bayramiç'te doğdu İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'den mezun olan Mengi, Gazeteciliğe 1959 yılında Demokrat İzmir'de başladı. İzmir'de yayınlanan Yeni Asır gazetesinde 1964-71 yılları arasında haber müdürü olarak görev yaptı. Mengi, 1971-72 yıllarında Devir dergisinde yazı işleri müdürlüğü, 1972-87 yıllarında Yeni Asır gazetesinde başyazarlık ve yazı işleri müdürlüğünü üstlendi. Güngör Mengi, sonrasında uzun yıllar, sırasıyla Sabah ve Vatan gazetelerinde başyazar olarak çalıştı. Mengi Türk basınında usta bir isim olarak tanınıyordu.
Güngör Mengi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin önceki dönem başkanlarındandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!