Görevde yalnızca 7 ay kalabildiler

Güncelleme Tarihi:

Görevde yalnızca 7 ay kalabildiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 16:50

Görevde yalnızca 7 ay kalabildiler

Haberin Devamı

İZMİR'de bazı ilçeler için revizyon kararı alan Ak Parti, 4 ilçede görev alacak yeni başkanları belirledi. Urla, Selçuk, Menemen ve Narlıdere'ye atanan ilçe başkanları, göreve başladı.

Revizyon kararı kapsamında görevden alınan Narlıdere, Menemen, Urla ve Selçuk ilçe başkanlarının yerine yeni isimler atandı. Buna göre, Urla’da Murat Nart, Selçuk’ta Halil Düztaş, Menemen’de Muzaffer Yüksel ve Narlıdere’de ise Kadir Bekar yeni ilçe başkanı olarak görevlendirildi. Bazı ilçelerde yapılan değişiklikler, partide şaşkınlık uyandırdı. 1 Nisan 2018'de yapılan Menemen İlçe Kongresi'nde genel merkezin işaret ettiği aday olarak seçime giren Pelin Yayalar, seçime katılmaması ısrarına rağmen liste çıkaran Mustafa Koç ile yarıştı. Yayalar, 157 oyla, başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak Yayalar, koltukta yalnızca 7 ay kalabildi. Pelin Yayalar, başkanlık görevine veda ederek, koltuğu atanan Muzaffer Yüksel'e teslim etti. Revizyon kararı alındıktan sonra görevinden kişisel nedenlerle istifa ettiğini açıklayan Urla eski İlçe Başkanı Ahmet Olgun Bilici'nin de görev süresi kısa oldu. Bilici'nin yerine Murat Nart getirildi.

ATAMAYLA GELDİ, KONGREDE SEÇİLDİ, GÖREVDEN ALINDI

Selçuk'ta zorlu bir kongre döneminin ardından delegenin oyuyla koltuğa oturan Osman Başterzi de görevden alınan ilçe başkanlarından. 24 Mart'ta seçilen Başterzi, koltuğu göreve yeni atanan Halil Düztaş'a emanet etti. Ak Parti'nin görevden aldığı ilçe başkanlarından biri de Aslan Bilgi. 24 Haziran genel seçimlerinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa eden milletvekili aday listesine girmeyen ve Ak Parti Genel Merkezi tarafından eski görevine atanan Bilgi, 25 Mart'ta yapılan ilçe kongresinde tek aday olarak seçime katıldı. Delegenin bir kez daha vize verdiği Aslan Bilgi, görevden alındı ve yerine Kadir Bekar atandı. Ak Parti İzmir İl Başkanı İl Başkanı Aydın Şengül, gelecek süreçte 7-8 ilçede daha revizyon düşündüklerini söyledi.

Umut KARAKOYUN / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!