Gençler oyunu yeniden kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Gençler oyunu yeniden kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2021 14:24

EGİAD Melekleri Yatırım Ağı ile bugüne kadar 3 milyon dolar değerde 22 girişime yatırım yapan genç iş insanları, son dönemde ortaklık kültürüne de örnek olacak girişimlere imza atıyor.

Haberin Devamı

 

EGE’nin ortaklık kültürü anlamında geçmişteki kötü şöhretini gençler tersine çeviriyor. Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer de bir önceki Başkan Mustafa Aslan gibi yeni ortaklıkların oluşması için önemli bir adım attı. EGİAD Melekleri Yatırım Ağı dışından da son dönemde ortaklıklarla çeşitli sektörlerde yatırımları hayata geçiren EGİAD üyeleri, şimdi de oyun endüstrisi alanında yeni bir girişimin fitilini ateşlemeye hazırlanıyor. EGİAD üyesi 30 iş insanı, ‘You Can Games’ çatısı altında şirketleşmeyi planlıyor. Gençler, You Can Games’le oyun endüstrisine yeni aktörler kazandırmayı hedefliyor. Başkan Yelkenbiçer’le EGİAD’daki çalışmalarından gelecek planlarına birçok konuyu konuştuk.

Haberin Devamı

TÜZÜĞÜMÜZE ALDIK
Mart 2021’de gerçekleşen genel kurul sonrası başkanlık koltuğuna oturan Alp Avni Yelkenbiçer, bu dönemin temasını sürdürülebilirlik olarak belirlediklerini söyledi. Yelkenbiçer, sürdürülebilir kalkınmayı son genel kurulda tüzüklerine de aldıklarını belirterek, “Bu adımımız, konuya olan hassasiyetimizin en önemli göstergesi. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, 2030 yılına kadar dünya genelinde yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlikle mücadele etmek ve iklim değişikliğinin üstesinden gelmeyi kapsıyor. Biz de sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesinin ancak ortak bir çalışmayla mümkün olabileceği bilinciyle çalışmalar yapıyoruz. Geleceğin dünya ekonomisi içinde yer almak istiyorsak özellikle çevre sorunlarına duyarlı ekonomiyi güçlendirmeye ve düşük karbon ekonomisini içselleştirmeye ihtiyacımız var. Bu idealle EGİAD olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

22 GİRİŞİME YATIRIM
Üzerinde durdukları bir diğer konunun da girişimcilik olduğunu kaydeden Alp Avni Yelkenbiçer, girişimciliğin ekonomiye katkısının göz ardı edilemez olduğunu paylaştı ve şöyle devam etti: “Girişimciliğe verdiğimiz önemin en somut göstergesi EGİAD Melekleri Yatırım Ağı. EGİAD Melekleri şu ana kadar 3 milyon dolar değerde 22 girişime yatırım yaptı. Bunun yanı sıra uluslararası liselerarası girişimcilik yarışması olan Diamond Challenge organizasyonu ve üniversitelerarası girişimcilik programı olan TÜSİAD Bu Gençlikte İş Var! Ege Programı da girişimcilik ekosistemine verdiğimiz önemin bir göstergesi.”

Haberin Devamı

SEN DE YAPABİLİRSİN
“Şimdi de EGİAD üyeleri olarak oyun endüstrisi alanında yeni bir girişimi hayatı geçiriyoruz” diyen Yelkenbiçer, oyun girişimciliğine odaklandıklarını vurgulayarak, şu bilgileri aktardı: “You Can Games isimiyle bir şirket kuruyoruz. Benim dışımda geçmiş dönem başkanlarımızdan Aydın Buğra İlter, Cem Elmasoğlu, Levent Kuşgöz gibi EGİAD’ın 30 üyesi bu şirkete ortak oluyor. Aralıkta lansmanını yapacağız. 2022’ye yeni bir oluşumla gireceğiz. Bu şirket oyun girişimciliğine yatırım yapacak. Oyun yazılımcıları, geliştiricileri ve girişimcilerini içeri alıp onları finansal olarak destekleyeceğiz. İlk etapta 5 star-up’ı destekleyeceğiz. Ortak olacağız. Bir de yayıncı ortağımız var. Bu ortak sayesinde de buradan çıkan oyunların tüm dünyaya yayılmasını hedefliyoruz. Yetişmiş iş gücümüzün yurtdışına gitmemesi için böyle bir adım atıyoruz. Ve geleceğimize yatırım yapıyoruz. Burası aynı zamanda bir kuluçka merkezi görevi de üstlenecek. Gençlere, ‘sen de yapabilirsin’ mesajını vereceğiz.

Haberin Devamı

Gençler oyunu yeniden kuruyor


LİDERLİK OKULU
YAKLAŞIK 11 yıllık EGİAD Üyesi olduğunu ifade eden Alp Avni Yelkenbiçer, “EGİAD’a 2010’da çok imrenerek üye oldum. EGİAD’ı genç iş insanlarını geliştiren bir liderlik okulu olarak görüyorum. Ben de o liderlik okulunun birçok kademesinden geçerek bugünlere geldim. Bugün de başkanlıktan ziyade liderlik misyonuyla çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi.


5 YILLIK HAYALİ GERÇEK OLDU
BİR yandan kendi işleri, öte taraftan da EGİAD için emek veren Alp Avni Yelkenbiçer, tüm bu koşuşturmacanın içerisinde sporla da ilgilendiğini söyledi. “7.5 yıldır koşuyorum” diyen Yelkenbiçer, ekledi: “İlk etapta kilo vermek hedefiyle başladım ama sonra çok hoşuma gitti. Bir süre sonra yüzme, bisiklet ve koşunun bir arada olduğu triatlona yöneldim. Ama artan sorumluluklarla birlikte üç sporu yapmak zor olmaya başlayınca koşuda devam ettim. Burada da en büyük hayalim New York Maratonu idi. Katılım kurayla çıkıyor. Kura sonucunda geçen yıl katılım hakkı kazandım ama pandemi nedeniyle maraton yapılmadı. Bu yıl gerçekleşen maratona katılarak 5 yıllık hayalimi gerçekleştirmiş oldum. 42 kilometrelik maratonu 25 bin kişi tamamlayabildi. Ben de 9 bin 500’üncü oldum. Maratona 9 Türk sporcu katıldı, ben de onların en hızlısı oldum.”

Haberin Devamı

Gençler oyunu yeniden kuruyor


Z KUŞAĞIYLA
GÜÇLÜ İLETİŞİM
ALP Avni Yelkenbiçer, dernekte 15 yılda bir kuşak değiştiğini dile getirerek, “EGİAD 30 yaşında ve şimdi 3 kuşağın değişimi başlıyor. Üyelerimizin profillerinden yola çıkarak, diğer STK’ların da katılımcı olabileceği, işletmelerimizdeki en önemli unsur olan sürdürülebilirliği dijital teknolojileri faal bir şekilde kullanan ve geleceğimiz olan ‘Z’ kuşağıyla iletişimimiz güçlendirmek için çalışıyoruz. Artık Z kuşağı hayatın her yerinde var. Onlarla uyumlu bir süreç yönetmek için de çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


KOBİ’LERE DESTEK ŞART
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİN bir parçası olan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı alanında da yoğun mesai harcadıklarını dile getiren Alp Avni Yelkenbiçer, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de de Paris İklim Anlaşması’nın onaylanması önemli bir adım. Anlaşma, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi çerçevesinde daha istikrarlı, daha sağlıklı bir gezegen, daha adil toplumlar ve daha canlı ekonomilerin olduğu bir dünya bırakmak adına da önemli bir fırsat. Bu anlaşma, küresel ölçekte temiz enerjiye geçişte tüm dünyaya yol gösterecek. Söz konusu geçiş ilgili tüm politik kararlarda, iş ve yatırım davranışlarında değişikliğe gidilmeyi zorunlu kılıyor. Paris Anlaşması neredeyse tüm dünya emisyonlarını kapsayan iklim değişikliği konusundaki ilk çok uluslu anlaşma özelliğine sahip. Paris Anlaşması dünya için bir başarı. AB’nin düşük karbon ekonomisine giden yolunu doğrular nitelikte. G-20 ülkelerinden sadece Türkiye’nin eksik kaldığı bu önemli adım sonunda tamamlanmış oldu. Türkiye çok büyük ve önemli bir adım attı. Paris Anlaşması’nın onaylanması çok önemli bir adım ama asıl işimiz şimdi başlıyor. Bunun tabana inmesi için KOBİ’lerin desteklenmesi şart. Başarıya ulaşmak için bunun gerçekleşmesi gerekiyor. Çünkü ciddi maliyetler ortaya çıkıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!