Gazeteci Korcan Karar'dan 19 Mayıs sergisi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Korcan Karardan 19 Mayıs sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 12:49

Gazeteci Korcan Karar'dan 19 Mayıs sergisi

Haberin Devamı

İZMİR'in Çeşme ilçesi Alaçatı mahallesinde 25 yıl önce çektiği fotoğrafları sergileyen haber spikeri Korcan Karar, serginin açılışını 19 Mayıs'ta, saat 19.19'da yaptı.
Güneydoğu'da, Somali'de ve Bosna'da 25 yıl önce çektiği fotoğraflarını bir araya getiren haber spikeri Korcan Karar, 19 Mayıs'ta, saat 19.19'da açılışını yaptığı sergiyi Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlere ithaf etti. Serginin açılışına Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Binbaşı Yücel Ercan, CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, gazeteci Uğur Dündar, sanatçı Pınar Aylin ve çok sayıda davetli katıldı. Serginin açılışının 19 Mayıs'ta, saat 19.19'da gerçekleştirilmesinin büyük anlamı olduğunu vurgulayan Korcan Karar, "Bizler, bu Cumhuriyet'in çocukları, laik Cumhuriyet'in tek patronuyuz. Bu çektiğim fotoğraflar, çok önemli bir hayır için bu duvarlara takıldı. Mehmetçik Vakfı'nın İzmir temsilcisi değerli komutanımız da aramızda. Bu fotoğrafları satın almak isteyenler olursa, elde edilecek gelirin tamamı Mehmetçik Vakfı'na ve şehit aileleri ile Mehmetçik'e bağışlanacak" diye konuştu.
KOMUTANI ALNINDAN ÖPTÜ
Fotoğrafların çekildiği Hakkari Çukurca'da üsteğmen olarak görev yapan, şu an albay olarak görevine devam eden Ali Gürler'in de serginin açılışına katılanlar arasında olduğunu ifade eden Korcan Karar, "O günün üsteğmeni, üç ay sonra da albay rütbesinden emekli olacak komutanım, o günlerde bana 'Korcan, gazeteci kardeş, bu karakolda geceler uzun olur' demişti. Komutanımın arkasında da 'Hudut namustur' yazıyordu. Değerli albayım, müsaade ederseniz sizi alnınızdan öpmek istiyorum" diyerek alnından öptü.
"BOYNU EĞİK DOLAŞMAKTANSA, DİMDİK ARAMIZDA OLMAYI TERCİH ETTİ"
Gazeteci, yazar Uğur Dündar da yaptığı konuşmada, Korcan Karar'ın mesleğinde her zaman onurlu bir davranış sergilediğini belirterek, "Korcan Karar, yalana adanmış işlere imza atsaydı, halkın gerçekleri öğrenme hakkı yerine iktidarın reklamını yapmayı kabul etmiş olsaydı, şimdi yine bol sıfırlı rakamları cebine indirerek mesleğine, çok reytingli büyük kanallarda, dev plazalarda devam ediyor olacaktı. Ama O onurlu bir davranış sergiledi. Boynu eğik dolaşmaktansa, bugün burada, dimdik aramızda olmayı tercih etti. Bu zor bir seçimdir. Diyeti ağırdır. Her babayiğit bunu göze alamaz. Onun için, Korcan gibi bir değerli meslektaşım olduğu için gurur duyuyorum. Korcan, oradaki vatan evlatlarıyla günler geçirdi. O soğuk gecelerin yoğun stresini, tehlikenin her an nereden geleceğinin bilinmediği anları onlarla paylaştı. Annelerine mektuplarını götürdü. Sevdiklerine mesajlarını iletti. Oradan ayrılırken, onlarla can kardeş olmuştu. Ne yazık ki, üç ay sonra o can kardeşlerinden 11'inin, o karakolda, alçakça bir terörist saldırısı sonucunda şehit düştüğü haberini aldı. Bunlar, söylerken bile insanı çok duygulandıran ve sözcükleri seçmekte zorlayan anılar" diye konuştu.
Güneş ATAGÖZ / ÇEŞME (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!