EMD İzmir Şubesi'nde Demircan dönemi

Güncelleme Tarihi:

EMD İzmir Şubesinde Demircan dönemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 18:02

EMD İzmir Şubesi'nde Demircan dönemi

Haberin Devamı

EKONOMİ Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi'nin 5. olağan genel kurulu yapıldı, başkanlığa Murat Demircan seçildi.
İzmir Ticaret Borsası (İTB) meclis salonunda yapılan genel kurula, 135 üyenin 53'ü katıldı. EMD İzmir Şube Başkanı Hicran Özdamar Yalçınkaya'nın aday olmadığı seçimlere, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Saymanı ve Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan'ın hazırladığı tek listeyle gidildi. Genel Kurula, EMD Genel Başkanı Turgay Türker ve Genel Sekreter Hüseyin Tuncay, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, EMD İzmir Şubesi'nin 2014-17 dönemi Başkanı Hicran Özdamar Yalçınkaya ile EMD İzmir Şubesi üyeleri katıldı.
Genel kurulda konuşan Hicran Özdamar Yalçınkaya, görev yaptığı dönemde derneği her alanda en iyi şekilde temsil etmek için büyük gayret gösteren yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Yalçınkaya, 3 yıllık görev süresince gazeteciliğin zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, "İşten ayrılma ve çıkartılma gibi nedenlerle yayın veya pozisyon değiştiren medya çalışanı sayısı 14 bin 450 oldu. Şu anda 142 gazeteci hapiste. 3 yıl önce gazeteci kimliyle mesleğimizi icra edenlerimiz, bugün basın ve iletişim danışmanlığı alanında deneyimlerini aktarıyor. 110 olan üye sayımız 135'e yükseldi. Bir dernek gücü üyelerinden alır. Şubemiz, üyelerinin ilgisiyle güçlenecektir. Gazetecilik usta çırak dayanışmasının en güzel örneğinin yaşandığı meslektir. Teknolojik gelişmeler haber alma hızımızı arttırsa da bilgi kirliliğini önlemede en etkin kişiler gazetecilerdir" dedi.
Genel Başkan Turgay Türker ise; EMD Genel Merkezi ile EMD İzmir Şubesi'nin bugüne kadar verimli olan işbirliğinin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini ifade etti.
Yapılan seçim sonucunda EMD İzmir Şubesi'nin yeni yönetimi; Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri Murat Demircan, Habertürk Ekonomi Muhabiri Murat Ervin, İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mihrap Düzöz, Yeni Asır Ekonomi Muhabiri Kadir Kemaloğlu, Folkart Kurumsal İletişim Haber Yöneticisi Soner Çağlar, İnşaat Noktası Ekonomi Editörü Nihal Özken, Yeni Bakış Muhabiri Orkan İştar'dan oluştu.
Bir konuşma yapan EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, üyelerin desteği ve yol göstericiliği ile kimseyi ötekileştirmeden güzel projelere imza atmayı hedeflediklerini dile getirdi. Demircan, "Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin 135 üyesinin bugün sadece 55 tanesi fiilen gazetecilik mesleğini sürdürebiliyor. Biz gazeteciler, kurumsal iletişim ve sosyal medya uzmanlığı işlerini de başarıyla yapıyoruz" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!