Deli Martılar Karaca Kültür Merkezi'nde

Güncelleme Tarihi:

Deli Martılar Karaca Kültür Merkezinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 13:20

Deli Martılar Karaca Kültür Merkezi'nde

Haberin Devamı

EGE Magazin Gazetecileri Derneği (EMGD) üyesi gazeteci-  fotoğraf sanatçısı Esat Erçetingöz'ün 'Esat Erçetingöz'ün Objektifinden Deli Martılar' adlı fotoğraf sergisi Karaca Kültür Merkezi'nde açıldı.

Erçetingöz'ün 40 fotoğrafının yer aldığı sergisinin açılışına CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, meslektaşları ve fotoğraf tutkunlarından oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. İzmir Körfezi'nin sahipleri olan martılara, körfeze, uçsuz bucaksız denizlere olan tutkusunu yansıtmaya çalıştığını söyledi. Kahvaltı öncesi, sonrası veya akşamüstü sahile çıkmayı bir görev edindiğini ifade eden Erçetingöz, "Bembeyaz kanatları ile bakakalırlar giden gemilerin ardından. Bir çocuğun elindeki gevreğin sevdasına takılırlar vapurların ardına. Yorulmadan kanat çırparlar İzmir'in iki yakasını bir araya getirmek istercesine. Öykülere konu olurlar ama en çok da şiirlere. İşte ben de şiirlere konu olmuş martılara vizörümden bakıyorum uzun bir süredir. Ve objektifimden bir küçük bir demet sunayım istedim" dedi.

Atila Sertel ve Misket Dikmen'in konuşmalarının ardından mikrofona gelen  Karaca Kültür Merkezi kurucusu Mustafa Kaya ise, kültür merkezinin açılımından bu yana  ilk fotoğraf sergisine ev sahipliği yapmanın, özellikle İzmir'in körfezinin ve martılarının fotoğraflarına ev sahipliği yapmanın keyfini yaşadıklarını ifade ederek, fotoğraf sanatçıları ağırlamayı sürdüreceklerini söyledi.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

01)Mustafa Kaya, Misket Dikmen, Atilla Sertel, Esat Erçetingöz

02)Fatih Korkmaz, Murat Akgün

03)Halil Hüner, Engin Uğur Ağır, Işık Teoman, Murat Atilla, Mehmet Sıkı

04)Ömür Manisalı

05)Feridun Yeşilyurt

06)Çetin, Zeynep Gürel

07)Mehmet Koştumoğlu, Yaşar Aksoy

08)Serdar Çelenk, Bircan Yürümez, Kadir Demirel, Züleyha Öztürk

09) Selahattin Yalçın, Meryem İpek, Burhan Şentürk

10)Türkan Ekinci, İlhan Sarıkaya

11)Halil Hüner, Ercan doğu, Kadir Demirel, Cem Seyhun Ünbay

12)Alev- Metin Abur, Vahittin- Feride Akkaya

13)Emel Bozkurt, Ahmet Kandemir, Nurten Öğüt

14)Serhan Şarman, Burcu Şakar, Nedim Bubik, Aykut Fırat, Esat Erçetingöz, Dilek Gappi,Hürol Dağdelen, Timuçin Kordaş, Işık teoman

5)Özgü, Çınar Gedik, Gözde- Mustafa, Derin Ulman

16)İsmail Özboyacı, Turgut Özbek, Muzaffer Pazarlı

17)Ekrem Kuşku

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!