Burun estetiğinde izsiz ameliyat konforu

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiğinde izsiz ameliyat konforu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2021 14:19

EKOL Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Aslan, burun estetiği ameliyatlarında hem açık hem de kapalı tekniğin kullanılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Her iki ameliyatı yapma konusunda deneyimli bir cerrahın hastanın varolan burun problemlerini değerlendirdiğini kaydeden Aslan, hastanın isteğini de gözönüne alarak uygun tekniği belirlediğini, her iki teknikte de istenilen sonuca ulaşılabildiğini vurguladı. Açık yöntemde burnun alt kısmına kesi yapıldığını belirten Aslan, “Kapalı yöntemde ise kesilerin hepsi içeridedir. Bu yüzden iz olmaz. Kapalı rinoplasti, iki yöntemle uygulanabilir. Birinci yöntemde burun ucu kıkırdakları görülmeden burun kemeri alınır ve kemik daraltılır. Kıkırdak greftleri fazla kullanılmaz ve daha az kontrollü bir yöntemdir. İkinci yöntemde burun ucu kıkırdakları doğurtulur, açık teknikte kullanılabilen tüm yöntemler kıkırdak deri bütünlüğü korunarak uygulanabilir” dedi.

Haberin Devamı

KESİLER İÇTEN YAPILIR

Kapalı (izsiz) rinoplastide bütün kesilerin burun deliklerinin içinden yapıldığını belirten Opr. Dr. Serkan Aslan, şu bilgileri verdi: “Bu sayede burun ucunda açık rinoplastide olduğu gibi dikiş izi olmaz. Kapalı burun estetiği günümüzde en fazla tercih edilen ameliyat tekniklerinden biridir. Her iki burun deliğinin içinde açılan ufak kesilerle burundaki sorunlar giderilir. Açık teknik burun estetiğiyle yapılabilecek her şey kapalı rinoplasti ile gerçekleştirilebilir. ‘Sizin burnunuz kapalı burun estetiğine uygun değil’ yaklaşımı doğru değildir. Kapalı teknik ile burun derisi ve burun içindeki yumuşak dokuların açılmasına gerek kalmaz. Bu sayede cilt ve yumuşak doku çok daha az hasar görür. Burnun iyileşme süreci hızlanır. Burun ucunda hiçbir şekilde yara izi kalmaz.”

HASTA-DOKTOR İLİŞKİSİ BELİRLEYİCİ

Kapalı teknik rinoplastinin genel ya da lokal anestezi altında ortalama 1.5-2 saat süren bir operasyon ile gerçekleştirildiğini ifade eden Aslan, kullanılacak anestezi çeşidine, burundaki müdahalenin boyutuna, hastanın genel sağlık durumuna, hastanın ve cerrahın seçimine göre karar verildiğini bildirdi. Ancak birçok cerrahın genel anestezi kullanmayı tercih ettiğini dile getiren Aslan, “Ameliyatın ardından rahat nefes alma imkanı sunan silikon ateller kullanılır. Burnun üzerine ise koruyucu bant ve atel yapıştırılır. Burun içine atılan dikişler ise kendiliğinden kaynayan dikişler olduğu için alınmasına gerek olmaz” diye konuştu. Aslan, kişisel tercihinin ise dokuya daha az hasar vermesi nedeniyle öncelikle kapalı (izsiz) teknik rinoplasti olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!