Başkan Soylu Tgrt Haber’de Menderes’i Anlattı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Soylu Tgrt Haber’de Menderes’i Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2015 12:51

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT SOYLU, TGRT HABER KANALINDA YAYINLANAN YENİLENEN KENTLER PROGRAMINA KONUK OLDU

TGRT Haber kanalında yayınlanan Yenilenen Kentler programına konuk olan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gümüldür ve Özdere’de turizm planları yapıldığını, en büyük hayalinin Gümüldür ve Özdere’yi kongreler merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, TGRT Haber kanalında yayınlanan Yenilenen Kentler programına konuk oldu. Menderes’te 50 kilometrelik sahil aksı ile Türkiye’nin en büyük sahilinin bulunduğunu hatırlatan Soylu, İzmir’de sahile kıyısı olan tek AK Partili belediyenin Menderes olduğunu belirterek, “Sahillerimiz çöp ve otluk halindeydi. Seçimden sonra hemen bölgede temizliklere başladık. Mavi bayraklı 7 plajımızı 11’e yükselttik. Deniz suyu kirlilik oranı şuanda sıfır. Plansız bir bölgeyiz. Şuanda Gümüldür ve Özdere’de turizm planları yapıldı. Akabinde esas büyük atılım başlayacak. Esnafımız kazanacak, hem kardeşlerimiz kazanacak hem de istihdam sağlanacak. Özdere ve Gümüldür’ü kongreler merkezi haline getirmek en büyük hayalimiz. Yatırımcılara, en az bin 500- 2 bin kişilik kongre salonu şartı koyduk” dedi.
MENDERES’TE SAĞLIK HİZMETLERİ
Menderes’in devlet hastanesine sahip olmayan bir ilçe olduğunu kaydeden Soylu, ilçedeki sağlık hizmeti sıkıntılarını gidermek için hemen harekete geçtiklerini belirterek, “Evde sağlık hizmetlerini oluşturduk. 60 yaş üstü, engelli vatandaşlarımıza evlerinde tek kuruş ücret almadan sağlık hizmeti sağlıyoruz. Vatandaşlarımız 30 Mart 2014’e kadar hastaneye gidemezken şuanda evlerinde sağlık hizmeti alabiliyorlar. Cenazelerin taşınması konusunda da sıkıntılar vardı. Bu sorunu da hemen çözdük. Şuanda cenazenin hangi ile gitmesi gerekiyorsa tek kuruş ücret almadan nakil işlemini sağlıyoruz. Hoş geldin Bebek projemizle yeni doğum yapan anne ve bebeklerini evlerinde ziyaret ederek sağlık taraması yapıyoruz. Ayrıca ilçemize bağlı 18 mahallede de sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
IŞIN KARACA VE FERHAT GÖÇER ÇİÇEK FESTİVALİNDE
Menderes Belediyesi olarak planladıklarından daha hızlı hareket ettiklerini kaydeden Soylu şöyle devam etti: “Gümüldür’de dünyanın en güzel mandalinası yetişiyor. Bu markayı Türkiye gündemine taşımak için ürünler üretim tanıtımlar yapacağız. İlçemiz bugüne kadar hiç fuara katılmamış. Bu kapsamda bu yıl ilk defa İzmir’de fuara katılarak ilçemizin tanıtımını yaptık. Bugüne kadar da turizmciler yerel yönetimlerden destek görmemiş. Bu yıl yine ilk defa Çiçek Festivali gerçekleştiriyoruz. 23-24 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek festivalde Işın Karaca ve Ferhat Göçer sahne alacak. Buradan çiçek üreticilerini ve çiçekseverleri ilçemize davet ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!