Aşure hoşgörüsü

Güncelleme Tarihi:

Aşure hoşgörüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2016 11:12

KARABAĞLAR Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bir günde iki ayrı aşure etkinliğine katılarak barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Haberin Devamı

Başkan Selvitopu'nun Limontepe semtinde Ehli-Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ardından ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi işbirliği ile yapılan aşure etkinliklerine katıldı. Uzundere Cemevi Başkanı Satılmış Pekgöz , Muharrem ayının önemine değindi ve bugünlerin ağlama günü olmaktan çıkartılıp yeniden yorumlanarak direnişi anlamak, o ışığı hep canlı tutmak gerektiğini söyledi. Pekgöz'ün ardından konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bugünün kutlama günü değil, Kerbela'daki bir duruşun anma günü olduğunu ve orada yakılan ateşin dünyada aynen devam ettiğini söyledi. Dünyada zulme karşı duruş ve direnişin devam edeceğini belirten Selvitopu, “Nerede zulüm varsa, nerde işkence varsa hep karşı geleceğiz ve karşı durmaya da devam edeceğiz. Hz.Hüseyin'in duruşu bize o görevi veriyor. Oradaki duruş insanlık duruşudur. Topluma olan sevgidir, saygıdır. Son yıllarda ülkemizde inanç üzerinden siyaset yapanlar toplumumuzu bölmeye çalışıyorlar. Bizim görevimiz bunlara olanak vermemektir" dedi. Alevisi, sünnisi veya başka inanç gruplarındaki insanların yüzyıllardır barış içinde yaşadıklarını söyleyen Selvitopu, bu barışın devamını istemeyenlerin bunu bozmaya çalıştıklarının da altını çizdi. Hz.Hüseyin'in Kerbela'daki duruşunu herkese göstermek zorunda olduklarını hatırlatan Selvitopu sözlerini şöyle tamamladı:
“O dünyadaki nimetleri bırakıp insanlığa bir mesaj verdi. O mesaj hala insanlığı aydınlatıyor. İnanç üzerinden siyaset yapılmamalıdır. İnsanlar kendi inançlarını kendi özgür iradelerinde yaşayabilmelidir. Bunun da yolu Türkiye'de demokrasidir. Karabağlarımız da barışın, insanlığın kenti olacaktır. Toplumun kenti olacaktır. Saygının, sevginin, hoşgörünün kenti olacaktır. Bunda sizlerin payı da çok büyüktür."
Etkinlikte 2 bin 500 kişiye aşure dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!