20 yıldır denizin içini keşfediyorlar

Güncelleme Tarihi:

20 yıldır denizin içini keşfediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2021 20:15

 DİDİM’in tek sualtı eğitim merkezi olan, PADI-SSI-CMAS-IAHD disiplinlerinde dalış eğitimleri veren Okenos Dalış Merkezi, bu yıl Didim’deki 20. yıllarını kutluyor.

Haberin Devamı

 

Okenos Dalış Merkezi’nin kurucu dalış eğitmeni Sinan Karabacılı, ilçenin sualtı turizmde cazibe merkezi olduğunu söyledi. Turizmin tüm alanlarında yıllardır hizmet verdiğini kaydeden Karabacılı, 20 yıldır da dalış turizmine yöneldiğini söyledi. Engelli bireylere bile dalış eğitimi verebilecek yetkinliğe ulaştıklarını dile getiren Karabacılı, “Tüm dünyadan gelen engelli dalıcılarımızı ve ailelerini Didim’de ağırlıyoruz. Onlara eğitimler veriyor, hayatın içinde bizlerle el ele olmalarına gayret gösteriyoruz. Engelli dalış eğitmenliği zordur ve özel uzmanlık gerektirir. Biz engelli dalış eğitmenliği eğitimi de veren sayılı ve bölgedemizdeki tek dalış merkeziyiz” dedi.

20 yıldır denizin içini keşfediyorlar

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN

Dalış merkezinde son derece iyi İngilizce, Almanca, Rusça konuşan bir ekibe sahip olduklarını da ifade eden Karabacılı, dünyanın en önemli yayın organlarından kabul edilen Forbes Magazin Travel ekinde 2019’da ‘En İyi 10 Dalıș Destinasyonu ve Dalıș Merkezi’ olarak yer aldıklarını bildirdi. Didim’de hala yüzme bilmeyenler olduğunu, bu durumun kendilerini üzdüğünü belirten Karabacılı, şöyle devam etti: “Özellikle çocuklarımız sualtını sevsin, erkenden yüzmeyi öğrensinler diye düzenli olarak yüzme dersleri ve kursları da açıyoruz. Bire bir eğitimler veriyoruz. Çocukların spor yapması, erken yaşlarda kalıcı alışkanlıklar edinmeleri çok önemli. Bölgenin tek serbest dalış eğitimi veren merkeziyiz. Bunların yanında 20 yıldır Didim’de sualtını da koruyoruz. Sualtı temizlikleri yapıyoruz. Sualtı ile tanışmak isyetenleri ya da yeni bir hobi edinerek dalış eğitimleri almayı düşünenleri Didim’e bekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!