Kent yaraları bu sergide: ‘Balyoz izinden’ heykel yaptı, 6/7 Eylül’ü hatırlattı

Güncelleme Tarihi:

Kent yaraları bu sergide: ‘Balyoz izinden’ heykel yaptı, 6/7 Eylül’ü hatırlattı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2016 15:34

Kent yaraları bu sergide: ‘Balyoz izinden’ heykel yaptı, 6/7 Eylül’ü hatırlattı

Haberin Devamı

 

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA) 80 YILLIK geçmişi ile İstiklal Caddesi'ne yolu düşenlerin olduğu kadar, tarihe tanıklığı ile kent hafızasında yer tutan Kelebek Korse mağazası Borçlar Kanununda yer alan, '10 yılını dolduran kiracıların gerekçesiz olarak tahliye edilmesi' maddesi gerekçe gösterilerek boşaltılmıştı. Ticari hayatına Şişli'deki Baruthane caddesinde devam eden Kelebek Korse'nin izleri kayıt altına alındı.

BALYOZ İZİNİN ALÇISINI ÇIKARDI
6-7 Eylül olaylarında tahrip edilen, saldırılara hedef olan dükkandaki balyoz izinin kalıbı çıkartıldı. Marmara üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Heykel bölümünde eğitimine devam eden Seda Aslan tarafından hazırlanan 'balyoz izi' önce korselerin yer aldığı vitrinde sergilendi, şimdi de İstiklal Caddesi’nde bulunan Mısır Apartmanı'nda sergileniyor.

GENÇ SANATÇILARIN ESERLERİ SERGİLENİYOR
Genç sanatçıları desteklemek ve tanıtmak amacıyla Galeri Zilberman tarafından bu yıl 7'si düzenlenen "Genç Yeni Farklı" sergisinde, Anna Larissa Araz'a ait ‘Aidiyet’, Tutku Bulutbeyaz'ın ‘İşgal’, Baran Çağınlı'nın ‘Oğul’, Bilgehan Ersoy'un ‘Kapadokya’ adlı çalışmaları da yer alıyor. Her yıl farklı ve bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilen Genç Yeni Farklı başvuruları açık çağrı yoluyla genç sanatçılara yönelik olarak düzenleniyor. Bu yılki seçimleri, Gülçin Aksoy başkanlığında, Fatih Aydoğdu, Shulamit Çoruh, Ömer Özyürek ve Burçak Bingöl tarafından gerçekleştiren sergide herhangi bir konu veya malzeme kısıtlaması bulunmazken, seçki 35 yaş altındaki sanatçıların çalışmalarını kabul ediyor.
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergi, 15 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilir.

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!