İnci Çayırlı Korosu’ndan Büyükçekmece’de Unutulmaz Konser

Güncelleme Tarihi:

İnci Çayırlı Korosu’ndan Büyükçekmece’de Unutulmaz Konser
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2016 08:58

Büyükçekmece İnci Çayırlı Korosu tarafından verilen Türk Sanat Müziği konseri, Büyükçekmeceli sanatseverle musiki dolu unutulmaz anlar yaşattı.
Büyükçekmece Belediyesi organizasyonuyla İnci Çayırlı eşliğinde Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneye çıkan koro, sanatseverlere unutulmaz bir konser verdi. Büyükçekmeceliler tarafından yoğun ilgi gösterilen konserde Türk Sanat Müziği eserleri icra edildi. 2 perdeden oluşan konser dinleyenlere müzik dolu bir akşam yaşattı.
Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Büyükçekmece’yi kültür ve sanat merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyleyerek, "Büyükçekmece’yi kültür ve sanat şehri yapmayı hedefliyoruz. İnci hocamızın da bunda katkıları çok yüksek. Her sene bize muhteşem konserler veriyor. Bugün de bunlardan birini yaşıyoruz katılım çok fazla bu ilgiden de son derece memnunuz" dedi.
"SON ZAMANLARDA TÜRKÇE’MİZ ÇOK BOZULDU"
Türk Sanat Müziği sanatçısı İnci Çayırlı ise uzun zamandır koro ile birlikte çalıştığını ifade ederek, "Korodaki arkadaşların hepsi bu musikiye çok gönül veren farklı meslek gruplarından arkadaşlar. Aşağı yukarı uzun zamandır bu arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Hepsini kutluyorum. Çünkü bu dönemlerde birçok koro şarkılarla birlikte yozlaştı. Ama bizler hiçbir hatayı gündeme getirmeksizin en iyi şekilde Türkçe’miz ile, ki Türkçe’miz de son zamanlarda çok bozuldu. Lazım gelen en iyi notayı basmakla, güfteleri belirtmekle, şarkının gönlüne girmekle ve de Türkçe’mizi çok iyi kullanmakla önde giden bir koroyuz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!