Hasat maçına çıkacağız

Güncelleme Tarihi:

Hasat maçına çıkacağız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2018 14:59

Tek ses, tek yürek halinde mücadele etmeleri gerektiğinin altını çizen başkan, “Zorlu yollardan geçip finale geldik. Çile çekilerek elde edilen başarıların sevinci, mutluluğu bir başka güzel oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, yarın oynayacakları Gazişehir Gaziantep maçının final gibi olacağını belirtip, “Biz, 3 maçımızı kazanırsak Süper Lige çıkacağımıza inanıyoruz. Rakiplerin, olası bir puan kaybını bekliyoruz. Hem zorlu maçları var hem de kendi aralarında oynayacaklar. Bir sezon boyu çalıştık, çabaladık. Artık, hasadı toplama zamanı geldi. Bu maçı mutlak kazanmalıyız. Tüm hazırlıklarımızı bu yönde yaptık” diye konuştu.
Hürriyet Ankara Haber Genel Koordinatörü Deniz Gürel ve Spor Servisi Sorumlusu Özgür Şahiner’i ziyaret eden Yiğiner, kısıtlı imkanlarla bugünlere geldiklerini, takım değeri anlamında ligin 13. sırasında olduklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Bu bir inanç hikayesidir. Biz, ikinci yarıya başlarken, transfer yasağını kaldıramadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 10 milyon TL destek istedik. O destek olsaydı, bugün çoktan şampiyonluğumuzu ilan etmiştik. 3 milyon destek geldi. Biz, bir oyuncu almışız, 400 bin Euro maliyeti var. Evi, arabası, kirası derken bu rakam 50 bin Euro artıyor. Çilek diye tabir edilen futbolcu transfer ettik. Oyuncu sakatlandı, faydalanamadık. Gelen rakam, çarkı döndürmede tam anlamıyla katkı sağlamadı. 10 milyon TL gelseydi, biz bu işi bitirmiştik.”

Haberin Devamı

SANAL KULÜPLERE ÖLÜ YATIRIM

“Ankara BŞB’nin yıllık bütçesi 11 milyar TL. Bu bütçenin binde biri kulübe verilse her şey farklı olur. Geçmiş dönem belediye başkanı, sanal kulüplere ölü yatırım yaptı. Ankaragücü’ne yapılacak yatırım asla ölü yatırım olmaz. A.Gücü’ne verilecek destek, sosyal belediyecilik anlayışı içinde hareket edilse, en büyük şansları olur.”
“Biz sezona başladığımızdan bu yana bir imtihandan geçiyoruz. Sakatlar oldu, cezalar oldu. Putsila ve Kehinde dışındaki yabancı oyunculardan fazla verim alamadık. İkinci yarıya herkes kadrosunu güçlendirip girerken, biz transfer yapamadık. Ama ne kadar zorlu olursa, kazanılan başarının sevinci de büyük olur. Son Ümraniye maçında uzatmalarda gelen gol moralimizi bozdu. Ancak, hepimiz profesyoneliz ve işimize odaklanmış durumdayız. Hırsımız ve inancımız bir an olsun düşmedi. Altınordu ve Çaykur Rize maçlarını kendi elimizle verdik. Şimdi önümüzde 3 maç daha var. Bu işi akıl ve mantıkla bitireceğiz. Cesaretli oynayacağız, hırslı olacağız. Ancak, hırsımızın, aklımızın önüne geçmesine izin vermeyeceğiz. 3 maçta sıfır hata ile oynamalıyız.”

Haberin Devamı

GELECEKLERİNİ SÖYLEDİLER BEKLİYORUZ

 “Bu şehirde siyaset yapanların, bu takımın yanında olması lazım. 100 binler bu kulübün peşinde koşarken, o insanları da yanlarında görmek istiyor. Ankaragücü, tarihi bakımdan önemli bir kulüp. Kurtuluş Savaşı’nda şehitler vermiş. Bir de son dönemde mağdur edilmiş. Bu süreçte, şehrin ileri gelenlerini daha çok yanımızda görmek istiyoruz. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, İlçe belediye başkanlarımız, Gazişehir maçına geleceklerini söyledi. Kent bilinciyle, bütünlük içinde hareket etmeliyiz. Böyle yaparsak, inanın herkes kazanır.

KALICI GELİRLER OSMANLI’DA SONUÇ ORTADA

“Bizim en büyük derdimiz ekonomik. Yapılacak şey, maddi ve manevi anlamda bu takımı desteklemek. Geçen dönem belediye Başkanı alternatif takımlar, sanal kulüpler oluşturdu. Onlara sağlanan imkanların yarısı Ankaragücü’ne sağlansa, her şey çok farklı olurdu. Ne yapılmış oldu, paralar çöpe atıldı. Biz bu mücadeleyi, hem şehir, hem kulüp için yapıyoruz. Zamanında, kalıcı gelirler Osmanlıspor’a verilmiş. Sonuç ortada. Ankaragücü’ne kalıcı gelir sağlansa, bu takım, tutulmaz.”

Haberin Devamı

50 BİN KİŞİYLE KIZILAY’DA KUTLAMA

“Tribünlerin dolması, herkesin takıma sahip çıkması gereken bir maç oynayacağız. Her kafadan bir ses çıkmasın. Her taraftar, bir arkadaşının elinden tutup maça getirsin. Biz hedefe kilitlendik. Son dönemde, play-off’tan üçüncü olup, Süper Lige çıkan takım çok az. Biz, hiç bu hesaplara girmeden, direk Süper Lige çıkmayı hedefliyoruz. Hiç bir gelir olmadan, kulübü yaşatmaya ve aynı zamanda yarışmacı bir takım olarak hedefe ulaşmaya çalışıyoruz. Belediyeye iş yapan iş adamlarının hacizleri belimizi büküyor. Hedefimiz, borçsuz, dertsiz, şampiyonluk kovalayan bir kulüp oluşturmak. Ankara, takımlarımız düşecek mi, kalacak mı? Bu sene de kurtulduk. Seneye kalır mıyız? gibi korkularla yaşıyor. Bizim derdimiz, Ankara’ya, Başkent’e yakışır bir Ankaragücü. Bunun için çalışıyoruz. Bu kent, ikinci yıl da bir şampiyonluk daha yaşasın istiyoruz. Geçen şampiyonlukta Kızılay’a izin verilmedi. Tandoğan’da kutlama yaptık. Bu sezon artık kutlamayı Kızılay’da yapacağız. En az 50 bin kişinin geleceğini düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!