Öğrenciler Yesemek'te kamp kurup inceleme yaptı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Yesemekte kamp kurup inceleme yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2018 15:18

Öğrenciler Yesemek'te kamp kurup inceleme yaptı

Haberin Devamı

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, bulunan tarihi ören yerleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne adaylık çalışmaları devam eden Yesemek Açık Hava Müzesini gezen Mersin Üniversitesi Arkeoloji ve Mimarlık Bölümü öğrencileri ile akademisyenler kamp kurup incelemede bulundu.
Mersin Üniversitesi Arkeoloji ile Mimarlık Bölümü öğrencileri akademisyenleri İslahiye'nin tarihi Ören yerleri, Zincirli Höyük, Tilmen Höyük ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne adaylık çalışmaları devam eden Yesemek Açık hava Müzesi ve Heykel Atölyesini ziyaret ettiler.
ilçeye 23 kilometre mesafedeki Yesemek Mahallesi'nde 100 dönümlük alanda 300'den fazla bazalt heykel barındıran Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesi, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Kalıcı Liste adayı Yesemek Açık Hava Müzesi'nde incelemede bulundu.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile İslahiye Belediyesi ev sahipliğinde Mersin Üniversitesi Arkeoloji ve Mimarlık Bölüm Öğrencileri Yesemek Açık Hava Müzesi'nde hafta sonu kamp kurarak ders işleyerek gün yüzünde bulunan aslan sfenksi, atlı araba gibi 300 eseri inceleme fırsatı buldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!