Gaziantep'te aynı mahallede 2 ayda 20 işyeri soyuldu

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte aynı mahallede 2 ayda 20 işyeri soyuldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 12:54

Gaziantep'te aynı mahallede 2 ayda 20 işyeri soyuldu

Haberin Devamı

Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP'te, Emek Mahallesi'ni mesken tutan yüzü maskeli hırsızlar, 2 ayda 20 işyerine girerek bilgisayar, tablet, televizyon gibi değerli eşya çalarak ortadan kayboldu. Mahalli esnafı, sürekli yaşadıkları hırsızlık olaylarına karşı yetkililerin önlem almasını istedi.
Sabaha karşı gerçekleşen hırsızlık olayları yüzünden esnaf binlerce liralık zarara uğradıklarını söyleyerek yetkililerden yardım istedi. Güvenlik kamerası ve alarm sistemine rağmen kentin en işlek caddesinde işyerinin soyulduğunu söyleyen Tuncay Yıldırım, işyerine giren 3 kişinin ve soygunda kullandıkları otomobilin güvenlik kamerasıyla tespit edilmesine rağmen yakalanan hırsızların delil yetersizliğinden serbest bırakıldığını ifade etti.
Mahallenin hırsızlara teslim edildiğini söyleyen Yıldırım, "Geçtiğimiz Haziran ayında işyerimize giren hırsızlar 3 bilgisayarımızı ve 1 tablet bilgisayarımızı alarak kaçtı. Son zamanlarda bu hırsızlık olayları mahallemizde çok sık görülmeye başladı. Neredeyse mahalle hırsızlara teslim edildi diye biliriz. Bu mahallede girilmeyen işyeri kalmadı. Bunlar genelde sabaha karşı yapılıyor. Pervasızca, benim işyerim ana caddede olmasına rağmen elini kolunu sallayarak giriyor. Son 2 ay içerisinde burada en az 20-25 işyerine girdiler. Sonrada savcılıktan benden önce çıkıyorlar. Mahalle esnafı zan ağlıyor bunların elinden. Yüzlerinde maske var aynı kişiler değilse bile birbirleriyle bağlantılı olan bir çete bunlar ve sistematik bir şekilde devam ediyorlar" dedi.
4 DEFA SOYULDULAR
Yine aynı cadde üzerinde bir kuaför salonu işleten Ahmet Aslan'da bir yıl içersinde işyerlerine 4 defa hırsız girdiğini söyleyerek şunları dedi:
"Bu semtte son dönemlerde çok fazla hırsızlık yaşanıyor. Bizim işyerimize 4'üncü defa girmeleri. Son hırsızlık olayında 4 bin lira zararım oldu. Güvenlik kameramız ve alarm sistemiz var. Bir üst komşumuza giren hırsızlar yakalanmış fakat serbest bırakılmış. Bizde ne yapacağımızı bilmiyoruz. Polislerimizin savcılarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Kanunların caydırıcı olmasını istiyoruz."
HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERASINDA
Soygun anı güvenlik kameraları tarafından kaydedilen hırsızlar ise rahatlıklarıyla dikkat çekiyor. Ana cadde üzerinde yüzlerindeki maske ve ellerindeki çelik levyelerle kapıları zorlayarak işyerlerine giren hırsızlar alarm seslerine aldırmadan buladıkları bilgisayar, tablet bilgisayar ve televizyon gibi değerli eşyaları alarak kayıplara karışıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!