Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 18:44

- Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Kayseri, Erzincan, Nevşehir, Kırıkkale, Tunceli, Niğde, Sivas, Kırşehir ve Tokat'ta protesto edildi

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Kayseri, Erzincan, Nevşehir, Kırıkkale, Tunceli, Niğde, Sivas, Kırşehir ve Tokat'ta protesto edildi.

Kayseri'de Eğitim-Sen üyesi bir grup, Sivas Caddesi'nde buluşarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada grup adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Kayseri Kadın Sekreteri Necla Ünsal, "Failler en ağır cezaya mahkum edilene kadar her yerde mücadele edecek ve bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Sivas'ta ise Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şubesi üyeleri, "Kadına uzanan eller kırılsın" ve "Kadına şiddete hayır" sloganları atarak siyah ve mor bez açtı.

Haberin Devamı

Grup adına açıklama yapan SES Eğitim Sekreteri Tülay Koç, faillerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Ellerinde Özgecan Aslan'ın fotoğraflarını taşıyan grup, burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

Bu arada, CÜ Hastanesi Basın ve Halkla İlişkiler Servisinde görev yapan Muharrem Tağızade, kış aylarında yiyecek bulamayan kediler için yaptığı kartondan eve "Özgecan kedi evi" ismini verdi.

Kedilere her yıl bu şekilde kalacak yer ile yiyecek sağladığını anlatan Tağızade, yaptığı eve "Özgecan kedi evi" ismini vererek sevabını paylaşmak istediğini söyledi.

Tağızade, hastane bahçesine koyduğu karton evin önüne kedi maması bıraktı.

- Erzincan

Erzincan'da ise bazı kadın derneklerinin ve siyasi partilerin organize ettiği, erkeklerin de destek verdiği protesto yürüyüşü düzenlendi.

13 Şubat Çarşısı önünde toplanan grup, slogan atarak yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup "Hepimiz kadınız hepimiz Özge'yiz", "Kadına uzanan eller kırılsın" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Sevcan Aksakallı, kadına yönelik şiddetin durmasını temenni etti.

- Nevşehir, Tunceli ve Niğde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencileri de Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Haberin Devamı

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Öğrenci Konseyi öncülüğünde kampüsteki Merkez Kafeterya'da toplanan yaklaşık 80 öğrenci, "Kadına kalkan eller kırılsın", "İnsanlık ölüyor sen neredesin", "Erkek değil adam olun", "Kadın çiçektir incitilemez" sloganları eşliğinde TOKİ İş Merkezi'ne kadar yürüdü.

Grup adına açıklama yapan üniversite öğrencisi Ebruhan Kırpık, failleri kınadı.

Tunceli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önünde bir araya gelen Eğitim-Sen üyeleri ve öğrenciler, basın açıklaması yaptı.

Munise Kazcı'nın açıklamasının ardından bir süre oturma eylemi yapan grup dağıldı.

Niğde'de ise lise öğrencileri, Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

Haberin Devamı

Kent meydanında düzenlenen protestoya lise öğrencilerinin yanı sıra CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP İl Başkanı Erhan Adem ve bazı dernek üyeleri katıldı.

"Kadına kalkan eller kırılsın" sloganları atan grup, Derbent Şehir Mezarlığı mevkisine kadar yürüdü.

- Kırıkkale ve Kırşehir

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Kırıkkale'de ise Eğitim-Sen üyelerince protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup adına konuşan Necla Büyükyıldız, faillere tepki gösterdi.

Kırşehir'de ise siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Cacabey Meydanı'nda toplanarak Özgecan'ın öldürülmesini kınadı.

Gruptakiler, "Özge'ye kalkan eller kırılsın", "Kadın, yaşam, özgürlük" ve "Kadınlar burada, erkekler nerede" gibi sloganlar attı.

Haberin Devamı

Grupta yer alan bazı kişilerin siyasi içerikli slogan atması üzerine, bazı katılımcılar bu duruma tepki gösterdi. Protestoya siyasi amaçla gelmediklerini belirten bu kişilerle diğer kişiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Grupta bulunanlardan Esra Kuzu, Özgecan'ın katledilmesine tepki göstermek ve toplumu bilinçlendirmek için hazırladığı broşürleri dağıttığı sırada çeşitli olumsuzluklarla karşılaştığını anlattı.

Kuzu, "Broşürleri dağıtırken, 'öldü mü?' diye sorunlar oldu, 'öldüyse öldü' diyenler oldu. Özellikle hiç kafasını çevirmeden giden kadınlar oldu. Böyle bir toplumda bizim ayaklanmamızın nedeni kadınların sesini duyurmak istememizdir. Kadınların sesini duyurmaya geldim, buraya ideolojik amaçla gelmedim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bazı kişilerin kısa süreli oturma eylemi yapmasının ardından grup dağıldı.

- Tokat

Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde ortaokul öğrencilerince protesto edildi.

Belediye binası önünde grup adına konuşan Damla Baygül, Özgecan'ın vahşice öldürülmesini kınadıklarını dile getirdi.

Öğrenciler, Merkez Camisine kadar sloganlar atarak yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!