Kadın girişimcilerin projeleri sergilendi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilerin projeleri sergilendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 11:08

Kadın girişimcilerin projeleri sergilendi

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA) – 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor Programı ile 2017 yılında Erzincan’da 75 kadın çiftçiye İŞ-KUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı. Eğitimin tamamlanmasının ardından proje pazarı açılışı ve sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Programa Vali Ali Arslantaş’ın eşi Hatice Arslantaş, 3'üncü Ordu Komutanı Orgenaral İsmail Serdar Savaş’ın eşi Nesrin Savaş, 3.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak’ın eşi Neşe Başak,  Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu, Vali Yardımcısı eşleri Ebrar Baştürk ve Hülya Yılmaz, Emniyet Müdürü eşi Sezin Şensoy, protokol mensupları, kadın çiftçiler ve aileleri katıldı.

Fuaye alanının gezilmesinin ardından salonda devam eden programın açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Naci Gün, tarımda kadının rolüne değindi. Gün; “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız kadınlara yönelik sürdürdüğü pozitif ayrımcılık uygulamasını uyguladığı proje ve programlar ile daha da pekiştirmektedir. Unutulmamalıdır ki tarımın her aşamasında kadının rolü, üretime verdiği katkı kesinlikle yadsınamaz. Bu ülkede üretilen her tarımsal üründe kadınlarımızın emeği ve alın teri vardır. Devletimizin gücü sayesinde gelir düzeyi artan çiftçilerimizin özellikle de kadın çiftçilerin sosyo-ekonomik ve kültürel seviyelerinin yükselmesine, özgüvenlerinin artmasına, üretime direk katkı sağlamalarına sebep oluyor. Unutulmamalıdır ki kalkınmanın yolu kırsaldan, kırsal kalkınmanın yolu ise kadından geçer. Bakanlığımız adına bir kez daha kadınlarımıza tarımsal üretime sağladıkları katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. Burada önemli olan kadın çiftçilerimizin projelerinin dereceye girmesinden çok, onların bu eğitime katılmış olmaları, medeni cesaretleri ve özgüvenlerini artırmış olmalardır. Eğitim programına katılan kadın çiftçilerimizin bundan sonra tarımsal üretimdeki rolleri daha belirleyici bir kimliğe bürünecektir” diye konuştu

Programda kadın çiftçiler adına konuşan Ferda Çetin, girişimcilik eğitiminin kendileri açısından son derece faydalı olduğunu, tarımsal üretime şimdi daha farklı bir bakış açısı yakaladıklarını kaydederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!