FETÖ tutuklusu eski Tuğgeneral Arı: Edirne'de kimsenin burnunun kanamasına izin vermedim (2)

Güncelleme Tarihi:

FETÖ tutuklusu eski Tuğgeneral Arı: Edirnede kimsenin burnunun kanamasına izin vermedim (2)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 22:26

FETÖ tutuklusu eski Tuğgeneral Arı: Edirne'de kimsenin burnunun kanamasına izin vermedim (2)

Haberin Devamı

'DARBECİLERİ BASTIRMAK İÇİN HAZIRLIK YAPILDI'
15 Temmuz darbe girişiminde rol aldıkları gerekçesiyle Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuksuz sanıklardan üsteğmen Harun Kiraz, ifadesinde KOKTOD planı kapsamında İstanbul'a darbecileri bastırmak için hazırlık yapıldığını söyledi. Kiraz, "Gerekli hazırlıklar saat 05.30’a kadar yapıldı ve tanklar Ramazan Altun'un kılavuzluğu ile hareket edildi. Kışladan 150 metre çıktıktan sonra telsizden haber geldi ve manevra yaparak geri döndük. Tanklara uçaksavar mühimmatı yüklemesi yapılmadı. Tank topu vardı, ancak namluya sürülmedi. Daha önce yine KOKTOD kapsamında 2015 yılının Eylül ayında mülteci akınına yönelik faaliyette de emniyet eskort olarak gelmemişti. Terör örgütü ile herhangi bir bağım olmadı. Öğrencilik hayatında da Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda kaldım" şeklinde konuştu.
'TERÖR ÖRGÜTÜYLE ZERRE KADAR İRTİBATIM YOK'
Davanın tutuksuz sanıklarından yüzbaşı Ayhan Atasoy da darbe girişimi gecesi kışlaya mesaiye geldiğini ve KOKTOD kapsamında hazırlık yapılarak bekleyişe geçtiklerini söyleyerek, şöyle konuştu:
"Tabur Komutanı Ramazan Altun'u görmek için odasına gittiğimde burada sıkıyönetim emrini gördüm. Ben sadece göz ucuyla baktım. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Zaten o ana kadar Türkiye’deki gelişmelerden haberim yoktu. Hiçbir şey söyleyemedik. Şok halindeydim. Ramazan Altun da şok halindeydi. Ben ancak saat 03.00’e kadar televizyondan gelen bilgilerden darbe teşebbüsü olduğunu anladım. O ana kadar bana bir emir verilmemişti. KOKTOD’un darbe girişimine teşebbüse karşı hazırlandıklarını anladım. Ben askerim. Benim görev alanım bayrağımızın dalgalandığı her yerdir. İstanbul Valisi, Ordu Komutanı ile beraber açıklama yaptıktan sonra görev alanımızın İstanbul olduğunu düşündüm. Yaptığımız toplantılarda sıralı amirlerimin koordineli bir şekilde kendilerine telefonda verilen talimatları yerine getirdiklerini ve darbeye karşı bir KOKTOD uygulaması olduğunu düşündüm. Tanklarla çıkış yapılması konusunda suçlanıyorum. İstanbul’da köprülerde zırhlı araçlar var. Karşı müdahale ancak muadil araçlarla olur. Bu kapsamda hareket ettiğimiz düşündüm. Ben sözleşmeli subayım, gelebileceğim en son rütbe yüzbaşıdır. Kimseye de borcum, eyvallahım yok. Ailemin ve devletim dışında kimsenin üzerimde hakkı yoktur. Tarihimizin en sinsi terör örgütüne karşı zerrece irtibatım ve iltisakım yoktur. Bunların uşağı olacak, yardım etmemi gerektirecek bir durum yok. Her zaman yaptığım şeyi yaptım, emir komuta zincirinde hareket ettim. Verilen emirler darbeyi bastırmaya yönelikti. Ben de bu yönde emir verdim. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum, suçsuzum” dedi.
Savunmaların ardından Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!