Bilardoda Türkiye Şampiyonası final etabı başladı

Güncelleme Tarihi:

Bilardoda Türkiye Şampiyonası final etabı başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 13:48

Bilardoda Türkiye Şampiyonası final etabı başladı

Haberin Devamı

Başkan Ersan Ercan: ''Yılın en önemli etabındayız''

"İlk kez pool ve 3 bant final etabını bir arada yapıyoruz"

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: ''Bilardoda Semih kadar iyiyim''

Edirne Valisi Özdemir: ''Bilardoyu hepimize Semih Saygıner sevdirdi''

Türkiye Bilardo Federasyonu'nun faaliyet takviminde yer alan 2016 yılı 3 bant ve pool final etabı bugün Edirne'de başladı.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla organize edilen ve Margi Hotel'de yapılan turnuvada 32'si 3 bant, 16'sı da pool (Amerikan) bilardocu olmak üzere toplam 48 sporcu yarışıyor. Turnuva için düzenlenen açılış seremonisinde salona önce hakemler davet edildi. İkinci olarak Türkiye'nin en iyi 16 pool bilardocusu davet edilerek tek tek tanıtıldı. Son olarak 3 bantta final etabına kalan son 32 sporcu salondaki yerlerini aldı. Aziz şehitler ve Mustafa Kemal Atatürk anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Açılış seremonisine Edirne Valisi Günay Özdemir ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da katılırken Edirne Belediye Bandosu törene eşlik etti.

Edirne'yi anlatan yerel görüntülerin ve final etabına gelinceye kadar oynanan müsabakalarda yaşanan enstantanelerin yer aldığı video gösteriminin ardından Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, 2016 yılı içinde uluslararası alanda derece elde edilen sporcuları tek tek hatırlatarak bir kez daha kutladı. Avrupa Kulüpler Kupası'nda şampiyon olan ve Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Mehmet Can Çapak ve Gökhan Salman dan oluşan Gaziantepspor takımını, son dünya kupasında 3'üncü olan Semih Saygıner'i, bir önceki dünya kupasını Türkiye'ye getiren Murat Naci Çoklu'yu, milli takım olarak Saygıner ile birlikte ikincilik yaşatan Lütfi Çenet'i, salonda bulunmasalar da Avrupa ikincisi Gülşen Degener ve Avrupa üçüncüsü Güzin Müjde Karakaşlı'yı başarılarından dolayı kutladı.

"İLK KEZ POOL VE 3 BANT FİNAL ETABINI BİRARADA YAPIYORUZ"

Başkan Ersan Ercan, ''Yılın en önemli etabı için Edirne'de bulunuyoruz. Katkıları için başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve emeği geçen herkese Bilardo Camiası adına teşekkür ediyorum. İlk kez pool ve 3 bant final etabını birlikte aynı salonda yapıyoruz" dedi.

EDİRNE BELEDİYE BAŞKANI GÜRKAN: ''BİLARDODA SEMİH KADAR İYİYİM''

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Semih Saygıner'i kendisine rakip olarak gördüğünü belirterek esprili bir yaklaşımda bulundu. Gürkan, Edirne'nin tarihini ve kültürel dokusun anlatan bilgiler vererek sporculara başarılar diledi.

EDİRNE VALİSİ ÖZDEMİR: ''BİLARDOYU HEPİMİZE SEMİH SAYGINER SEVDİRDİ''

Edirne Valisi Günay Özdemir ise bilardonun dünya şampiyonu olan Semih Saygıner ile tanıtıldığını düşündüğünü dile getirirken, ''Bilardoyu hepimize Semih Saygıner sevdirdi. O'nun sayesinde bilardonun bir spor olduğunu anladık'' dedi.

Vali Özdemir, Edirne'de bu tür organizasyonların çoğalması gerektiğini ve gerekli bütün desteği sağlamak için hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Seremoniden görüntüler

-Bandodan detaylar

-Hakem ve sporcuların salona girişi

-Başkan Ersan Ercan'ın açıklamaları

-Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açıklamaları

-Edirne Valisi Günay Özdemir'in açıklamaları

-Maçlardan görüntüler

(Haber-Kamera:Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!