Milli Eğtim'den okullara yangın, yangın merdiveni ve elektrik pano uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğtimden okullara yangın, yangın merdiveni ve elektrik pano uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 10:00

Milli Eğtim'den okullara yangın, yangın merdiveni ve elektrik pano uyarısı

Haberin Devamı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelindeki bütün okullara yazı göndererek okulların acil çıkış kapıları, yangın dolapları, yangın tüpleri ve elektrik panolarının kontrol edilmesini, bakımlarının yapılarak hazır hale getirilmesini istedi.
Son günlerde yangınlar ile gündeme gelen okul ve eklentilerde iş sağlığı ve güvenliği kapsamında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, toplam 17 ilçedeki müdürlükler ve oradan da bütün okullara yazı gönderdi. Yazıda, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul, kurum bina ve eklentilerinde İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında öncelikle alınması gereken önlemler şıralarınırken şu konulara dikkat edilmesi istendi:
*Acil çıkış kapıları açık olmalı ve Sağlık ve Güvenlik Yönetmenliğine uygun hale getirilmelidir. * Yangın dolapları ve yangın tüpleri hazır bulundurulmalı periyodik olarak bakımları yapılmalıdır. * Elektrik panoları standartla uygun bir şekilde kilitli tutulmalı ve kaçak akın Rölesi bulundurulmalı, Topraklama tesisatın uygun olması sağlanmalıdır. * Kazan daireleri binaların yangından korunması hakkında yönetmenlik hükümleri doğrultusunda tedbir alınmalıdır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!