Tarihi cami restore edilecek

Güncelleme Tarihi:

Tarihi cami restore edilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 15:33

Tarihi cami restore edilecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çameli İlçesi Güzelyurt Mahallesi'ndeki 200 yıllık tarihi Tahtalı Camisi, restore ettirilip turizmi kazandırılacak. 1800'lü yılların başında yapılan ve bakımsızlıktan harabeye dönen caminin tapusunu elinde bulunduran Ahmet İlal, tapuyu restore ettirilmek şartıyla Çameli Belediyesi'ne bağışladı.
Çameli Belediyesi, Güzelyurt Mahallesi'ndeki 200 yıllık tarihi Tahtalı Camisi'nin kültür envanterine ve turizme kazandırılmasını istedi. Bunun için ilk olarak 1026 metrekare alandaki caminin tapusunu elinde bulunduran Ahmet İlal'ı ikna etti. Çameli Kaymakamı Onur Özaydın, Çameli Belediye Başkanı AK Partili Cengiz Arslan, Çameli Tapu Müdürü Musa Doğ ve tapu sahibi Ahmet İlal'ın katıldığı törenle tarihi caminin tapusu, Çameli Belediyesi'ne devredildi. Tapu sahibi Ahmet İlal, restore edilmesi şartıyla camiyi bağışladı.
Konuşma yapan Başkan Arslan, belediye olarak tarihi yapıları sahiplenerek koruma altına aldıklarını, bu kapsamda tarihi Tahtalı Camisini de restore ettireceklerini söyledi. Arslan, "Tarihi yapılar hem kültürel hem de sosyal yaşantımızın birer parçası. Önemli olan değerlerimizi koruyarak çağdaş ve modern bir ilçe olabilmek. Çameli'nin en eski yapısı olan bu camiyi aslına uygun restorasyonla vatandaşlarımızın ibadetlerine açacağız. Restorasyonu ve tadilatı Denizli Valiliği tarafından karşılanacak. Çatısı, minaresi, kapı ve pencereleri ile iç ve dış duvarların yanı sıra bahçe duvarına kadar her köşesi elden geçirilecek" dedi.
Güzelyurt Mahalle Muhtarı Mevlüt Atik, uzun yıllardır ibadete kapalı olan Tahtalı Camisi'nin restorasyon ve tadilat işlemlerinin yapılarak yeniden ibadete açılmasının mahalle için müjdeli haber olduğunu söyledi.

Bahtiyar AKYOL/ ÇAMELİ (Denizli), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!