Çanakkale ÅŸehitleri ÅŸiir ve türkülerle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale şehitleri şiir ve türkülerle anıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 17, 2017 16:46

Çanakkale şehitleri şiir ve türkülerle anıldı

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Muharip Gaziler Derneği Şubesi ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği'nin (YAZ-AR-BİR) birlikte hazırladığı,  Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programında şehitler için şiirler okundu, türküler söylendi.

ÇatalçeÅŸme Oda tiyatrosunda düzenlenen 3. Åžiirlerle ve Türkülerle Çanakkale programı, saygı duruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı'yla baÅŸladı. YAZ-AR-BÄ°R Genel BaÅŸkanı Abdülkadir Uslu, Çanakkale ruhunu yaÅŸatmak için etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Aziz ÅŸehitlerimizi ve BaÅŸta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetli olmuÅŸ gazilerimizi yad etmek, hatıralarını yaÅŸatmak ve asıl önemlisi 'Çanakkale Ruhu'nu bugünlere taşımak hepimizin öncelikleri arasında olmalıdır. EÄŸitimde, sosyal hayatımızda, kültürel ve sanatsal faaliyetlerimizde bu ruhu yansıtmamız gerekir. Özellikle gençlerimizin bu ruhu tanıması saÄŸlanmalıdır" dedi.Â

Programda Ozan Nihat, Mehmet Dağal, Hasan Arzuman, Sultan Turun, Veli Çakır ve Armağan Oymak şehitler için türküler söylerken, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Veli Aykar, Mehmet Aslan, Reyhan Pervanlar Karaalp, Baki Evkaralı, Ezgar Ergün, Melahat Kuzu, Muhammet Kahraman, Bülent Açıkgöz, Kadir Yatağan, İsmail Gökçe, Ali Tuluk, Abdullah Aksoy'de şehitler şiirler okudu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOÄžRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!