İl il gezerek ok ve yay satıyor

Güncelleme Tarihi:

İl il gezerek ok ve yay satıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2014 11:24

- İzmir'de yaşayan 64 yaşındaki Ali Çaplıca, 18 yıldır yolcu otobüsleriyle il il dolaşıp, ok ve yay satarak geçimini sağlıyor - Çaplıca: "Bir gün televizyonda ok yapımıyla ilgili izlediğim bir program üzerine bu işi araştırdım ve yapmaya başladım"

Haberin Devamı

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - İzmir'de yaşayan 64 yaşındaki Ali Çaplıca, 18 yıldan beri yolcu otobüsleriyle il il dolaşıp ok ve yay satarak ailesinin geçimini sağlıyor.

Uzun yıllar hamallık yapan Çaplıca, televizyonda izlediği programdan etkilenerek, süs eşyası olarak kullanılan ok ve yayları satmaya karar verdi. Çaplıca, daha sonra hamallığı bırakarak tanıdıklarının el emeğiyle yaptığı süs eşyalarını yolcu otobüsüyle seyahat ederek satmaya başladı.

Çaplıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işini çok sevdiğini belirterek, izlediği televizyon programının hamallığı bırakmasını sağladığını söyledi.

"Oklara çok önceden de merakım vardı" diyen Çaplıca, "Bu merak ok satmaya dönüşmüş oldu. Çok şükür Allahıma kazancım yerinde, geçimimi sattığım bu ok ve yaylarla sağlıyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Sattığı ürünleri Karadeniz başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden aldığını belirten Çaplıca, "Ben bu okları Karadeniz'deki bazı iller başta olmak üzere Türkiye'nin birçok yerindeki tanıdıklarımdan alıp şehir şehir gezerek satıyorum. Halk, tarihi süslemeleri çok seviyor. İnsanların böyle şeylere merakı var. Alıp evlerine asıyorlar. Bu ilgi işimizin devam etmesini sağlıyor" şeklinde konuştu.

Türkiye'yi 18 yıldan beri karış karış gezdiğini belirten Çaplıca, şunları kaydetti:

"Satacağım ürünleri yanıma alıp, otobüse atlayıp nereye gitmek istersem oraya gidiyorum. Gideceğim yere karar verdikten sonra yanıma 200 süsleme alıyorum. Şehre inince ürünleri otogarlarda emanete bırakıyorum. Geri kalanını yanıma alıp, şehrin sokaklarını dolaşmaya başlıyorum. Özellikle ara sokaklarda dolaşıyorum çünkü oralarda satış ve ilgi daha çok oluyor. Gezdiğim şehirlerde çok fazla insanla karşılaşıyorum. Her şehrin yaşam şekli, konuşması, kültürü farklı. Gezerken bunları görüyor, öğreniyorum."

Erzurum'da satış yaptıktan sonra otobüse atlayıp Çankırı'ya geldiğini ifade eden Çaplıca, "Aslen Konyalıyım, hayat şartları nedeniyle İzmir'e yerleştik. Erzurum'dan satacağım süs eşyamı yanıma alıp buraya geldim. Ürünleri otogarda emanete bıraktım. Yanıma 10 örnek alarak satışa çıktım. Buradan da Ankara, Kırıkkale, Eskişehir'e geçerim" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!