Havası temiz Çankırı'da yaşamak çok keyfli

Güncelleme Tarihi:

Havası temiz Çankırıda yaşamak çok keyfli
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 16:29

Havası temiz Çankırı'da yaşamak çok keyfli

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI'nın Türkiye'de havası en temiz il olarak açıklanması kentte ilgiyle karşılandı. 2004 yılına kadar Türkiye'nin havası en kirli illerden birisi olan Çankırı, aradan geçen 12 yılda doğalgazın gelmesi ve belediye tarafından alınan önlemlerle havası en temiz il olarak açıklandı.
Çankırı Belediyesi, doğalgaz gelmeden önce kentteki kalorifercileri eğitti. Hatalı kalorifer yakan binalara cezalar yazıldı. Kente kalitesiz kömür girişi yasaklandı. Apartmanların balkonları yağan kurumlardan dolayı perdelerle kaplandı. Şehirde adeta nefes almak mümkün değildi. Aradan geçen 12 yılda gerek doğalgazın gelip şehirde yaygınlaşması gerekse alınan önlemler hava kirliliğini en az düzeye çekti.
Türkiye'de havası en temiz il seçilen Çankırı'da yaşamaktan mutlu olduklarını söyleyen Özennur Uğurlu, 12 yıl önce balkonlara çamaşır asamadıklarını belirterek "Gökyüzünden adeta kurum yağıyordu. Ancak hem doğalgazın gelmesi hem de belediyenin aldığı tedbirler sayesinde balkonlardaki perdeleri kaldırdık. Artık daha rahat nefes alabiliyoruz" diye konuştu.
Kübra Atmaca'da Çankırı'nın havası ve suyu temiz bir il olduğunu belirterek, "Bir genç olarak burada yaşamaktan çok mutluyum. Çankırı'da yaşamak bir ayrıcalık" ifadelerini kullandı.
Çankırılı İrem Açıkgöz ise bazı illerde havanın çok kirli olduğuna dair haberler okuduklarını belirterek "Çankırı'mız bu konuda daha şanslı. Havası ve suyu temiz. Belediyemiz bu konularda gerekli tedbirleri de alıyor. Burada yaşamak gerçekten çok özel" dedi. Fatih Ardıç ve Döndü Yaman da yeşili bol, havası temiz güzel bir şehirde yaşamaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!