Bayırbucak Türkmenlerine Biga'dan yardım

Güncelleme Tarihi:

Bayırbucak Türkmenlerine Bigadan yardım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2016 18:08

Bayırbucak Türkmenlerine Biga'dan yardım

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesinden, Bayır Bucak Türkmenlerine 1 TIR dolusu yardım malzemesi gönderildi.

Bayırbucak Türkmenlerine için düzenlenen kampanyada toplanan 1 TIR dolusu yardım, Atatürk Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan törenle uğurlandı. Çanakkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler törene katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, "Ülkemizin hem Güney Doğusunda yaşanan olaylar hem de komşu ülkelerimizde meydana gelen karışıklıklar hepimizi derinden üzmektedir. Ortadoğu ülkelerinde özellikle Suriye'de yaşanan iç savaşlar sivil, masum ve mazlum insanları etkilemekte ve insanlar yurtlarını terk etmektedir. Ülkelerini terk eden sivil ülkemizin gülen yüzüne ve sıcak yüreğine sığınmaktadırlar. Türk milleti tarihinden ve kardeşlik duygusu gereği kendisine uzanan elleri karşılıksız bırakmamıştır ve bırakmayacaktır. Kardeşlik şimdi değil de ne zaman diyen; Biga'mızın okullarında eğitim gören öğrencilerimiz kendi harçlıklarından Türkmen Dağında yaşayan mazlum ve mağdur kardeşleri için 15 Aralık ile 5 Ocak tarihleri arasında yardım kampanyası başlattılar. Bu kampanya ilçemizde farklı okul türlerinde eğitim veren 49 okul 14 bin öğrenci katılmıştır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arslan, birinci kampanyada toplanan parayla alınan 520 çuval unun, 7 Ocak'ta gönderildiğini söyledi. İkinci yardım TIR'ını göndermek için Mart ayının son haftasında öğrenciler arasında başlatılan ikinci yardım kampanyası ile 14 bin TL toplandığını ve iki kampanya sonunda toplam 63 bin 215,35 lira biriktiğini belirten Arslan, "İkincisi düzenlenen yardım kampanyası sonunda 540 un çuvalı ile yüklü yardım TIR'ımız bugün yola çıkıyor. Bu kampanyamıza harçlıklarından keserek destek veren tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve okul müdürlerimize teşekkür ederim" dedi.

Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım TIR'ı konuşmaların ardından yola çıktı.

Safiye TARI GÜNER / BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!