Bakan Kılıç'tan o iddianın sorulduğu önergeye yanıt

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kılıçtan o iddianın sorulduğu önergeye yanıt
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 16:30

Bakan Kılıç'tan o iddianın sorulduğu önergeye yanıt

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, geçen 25 Nisan'da düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan izcilerin kaldığı Eceabat'a bağlı Kocadere Köyü'ndeki Türkiye İzcilik Federasyonu'nun 'Milli Bilinç Kampı'nda yaşanan silah atış talimi iddialarına yönelik meclise sunulan önergeye cevap verdi.

Çanakkale Savaşları'nın 101'inci yıldönümünde Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından düzenlenen 57'nci Alay Vefa Yürüyüşü'ne katılan izcilerin etkinlik öncesi konakladığı Eceabat İlçesine bağlı Kocadere Köyü'ndeki 'Milli Bilinç Kampı'nda, ortaokul ve lise öğrencilere silahlı atış talimi yaptırıldığı iddiaları, hem bazı basın yayın organlarında, hem de sosyal paylaşım sitesi facebookta dolaşan konuyla ilgili fotoğraflarla gündeme geldi. 'Milli Bilinç Kampı'nda yaşanan silah atış talimi iddiaları üzerine Çanakkale Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fotoğraflarda görülen kişilerin ise Federasyonda atıcılık bölümünde görevli kişiler olduklarının, kullanılan silahların ise havalı silahlar olduğunun belirlendiğini belirtti. Kampın ise, Türkiye İzcilik Federasyonu'nun her yıl geleneksel olarak 22- 26 Nisan tarihleri arasında düzenlediği 'Milli Bilinç Kampı' olduğu açıklandı. CHP'li Çanakkale Milletvekili Avukat Muharrem Erkek, geçen Mayıs ayı başında basında yer alan haberler ve sosyal medyada dolaşan fotoğraflar üzerine gündeme gelen izcilerin silah atış talimi iddialarını meclise taşıdı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle de TBMM'ye soru önergesi sundu. Milletvekili Erkek, Bakan Kılıç'ın konuyla ilgili verdiği yazılı cevabı bugün kamuoyuyla paylaştı. Milletvekili Erkek, Bakan Kılıç'tan gelen yanıtın, en az çocuklara silahla atış talimi yaptırılması kadar şaşkınlık yarattığını belirtti. CHP'li Erkek yaptığı yazılı açıklamada, "Çünkü; Bakan Kılıç verdiği yanıtta, yapılanların 'izcilik ilkelerine uygun bir eğitim' olduğunu ileri sürüyor. Üstelik bu kampta yapılanların hiçbirinden Bakanlığın haberi yokmuş" değerlendirmesi yaptı.

CHP'li Erkek, Bakan Kılıç'ın önergeye verdiği yanıtı da açıkladı; ifadeler şöyle:

"Sözü edilen kamp, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü faaliyet programında olmayan, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından gerçekleştirilen bir izcilik kampıdır. Konuyla ilgili olarak Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de Federasyon tarafından gerçekleştirilen bu kamp. 38 ülkeden 11.500 izcinin katıldığı kapsamlı bir faaliyet olup izcilik kamplarında, izcilik ilkelerine uygun eğitimler verilmektedir. Türkiye İzcilik Federasyonunca Çanakkale'de gerçekleştirilen kamplara ilişkin olarak son 5 yılda, Çanakkale'de yaşayan vatandaşlarımız tarafından, Çanakkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yapılan herhangi bir şikayet bulunmamaktadır"

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

Arşiv foto

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!