Yerli otoya evde tanıtım

Güncelleme Tarihi:

Yerli otoya evde tanıtım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2020 09:58

Bursa Ticaret Borsası (BTB) Başkanı ve aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olan Özer Matlı, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından hayata geçirilen yerli otomobil lansmanının Bursa’da yapılacağını açıkladı. TOGG ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ceo’su Gürcan Karakaş’ın da toplantıda yer alacağını belirten Matlı, aracın da sergileneceğini kaydetti. Ocak sonu veya Şubat ayı başında programın organize edileceğini duyuran Matlı, bilgi kirliliğinin de önüne geçileceğini ekledi.

Haberin Devamı

Yerli otoya evde tanıtım
BTB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, Hürriyet Bursa’ya özel açıklamalarda bulundu. TOGG tarafından hayata geçirilen yerli araç ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Matlı, Türkiye genelindeki 81 ilin bu projeye talip olduğunu ancak Bursa’nın tercih edildiğini hatırlattı. Ana şartlar değerlendirildiğinde bu işin matematiğinde doğru olanın tercih edildiğini dile getiren Matlı, süreç ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Kocaeli, Sakarya’dan 3 tane mevcut yere bakıldı. 3 yer arasında liman, ihracat, çıkış noktası ve yan sanayi ile entegre olma açısından en doğru yer Gemlik olarak belirlendi. İşin doğrusu Gemlik’ti. Kimin ne yaptığı ile ilgili basında birçok haber çıktı. Bu saatten sonra benim için önemli olan TOGG’u Bursa ile bütünleştirmek. Devlet belli imkanları verdi ama burası özel sektör şirketi. Bu saatten sonra 5 babayiğit, odalar birliği ile beraber 6 babayiğidin yapacağı süreçler konusunda devlet irade koyuyor. Destek de veriyor. İş dünyası da bunu yapmak istiyor.”

Haberin Devamı

BİRLEŞTİREN PROJE OLDU

En mutlu olduğu noktalardan birisinin toplumsal mutabakatın sağlanması olduğunu dile getiren Matlı, “TOBB adına söylüyorum, beni en çok mutlu eden Türk toplumu olarak tek mutabakat oranı yüksek olduğu proje. İşin başka bir yönünden bakıyorum. Toplumun ayrışması diye bir şeyden bahsediliyor ama demek ki toplum birleşebiliyor. Bu otomobil, toplumu birleştirdi ve toplum da bunu kabul etti. O zaman iş dünyası olarak toplumun istediği en güzel arabayı vaktinde teslim etmemiz lazım” diye konuştu.

ALTINI DOĞRU DOLDURMALIYIZ

Yerli otomobil ile ilgili kamuoyunda anketler yapıldığı anımsatan Matlı, projeyi destekleme ve satın alma oranının yüksek olduğunun hatırlatarak, sosyal medyada da çok fazla paylaşım yapıldığını kaydetti. Toplumun otomotiv konusunda birleştiğinin altını çizen Matlı, “Bunun altını iş dünyası olarak doğru doldurmamız lazım. Bu başarı hikayelerinin yenilerini ilan etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BURSA EV SAHİPLİĞİNDE OLACAK

Yerli otoya evde tanıtım

Kent ile entegre olacak bir organizasyon yapılmasının önemine değinen Matlı, bununla ilgili çalıştığını dile getirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile ön görüşme yaptığını açıklayan Matlı, “Çalışmanı yap, bize gönder. Uygun zamanda Bursalıların ev sahipliğinden memnun olacağız. Hatta aracımızı da getirelim, Bursa’da sergilemeye başlayalım’ dedi. Ocak sonu veya Şubat başında bununla ilgili programı yapacağız. TOGG ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, CEO Gürcan Karakaş, otomotiv üreticileri, ilgili kurumların yönetici ve idarecilerinin bulunduğu bir formatta lansman toplantısı yapılacak. Bursa’ya destek anlamında TOBB Yönetim Kurulu da gelecek” diye konuştu. Bu toplantının acilen yapılmasının önemine işaret eden Matlı, “O kadar çok bilgi kirliliği var ki; kimisi araba sayısı topluyor, kimisi 30 bin TL para veriyor. Yok öyle bir şey. Yönetim kurulu üyesiyim, başkanın yönetimindeyim. İlk bilgiyi, ilk ağızdan alıyorum. Bunun sekreteryasını zaten hepsini odalar birliği yürütüyor” dedi.

Haberin Devamı

FARKLI BİR ARAÇ TEKNOLOJİSİ

Yatırımın Gemlik’te yapılacak olmasının en doğru adres olduğunu söyleyen Matlı, hayata geçirilen yerli otomobilin, dünyada üretilen araç teknolojisinden çok farklı olduğunun altını çizdi. Matlı, “Bu teknolojide üretim, ilk olarak Tesla’da ikinci olarak da bizim ile geliyor. Dizel veya benzinli bir araç olsaydı zaten bu kadar konuşmazdık. Bugün başka bir şey konuşuyoruz. Kendi adıma özgüveni olan Özer Matlı olarak konuşuyorum. Çünkü dijital yazılımlarla beraber, yapay zeka ile çalışacak, adına otomobil dediğin teknolojik bir alet yaratıyorsun. Pil yaratıyorsun. Devrim orada. Uyguladığın sac, kasa, bunlar fiberlere dönüyor. Mevcut araç bitti. Siz, aracın içinde olmadan; yeni yazılımlarla birlikte bambaşka bir teknoloji geliyor artık. Teknoloji kullanıyoruz. Sanayi devrimi, sosyal devrim gibi birçok devrimi kaçırdığımızı söylüyoruz. Bu, yeni bir dönem. Teknoloji ile birlikte süreç değişiyor. Kendi adımıza yapabilirliğimizi gösterebileceğimiz en iyi projelerden birisi. Bunu özel sektör sahiplendiğinden dolayı durma, aksama gibi bir durum olmayacak” dedi.

Haberin Devamı

YENİ BİR DEVRİM

Karlı bir projenin hayata geçeceğini dile getiren Matlı, AB ülkelerine satılmasında da bir sıkıntı olmayacağını vurguladı. Araçların çok güzel olduğunu ve pahalı olmayacağını savunan Matlı, yeni bir devrimden bahsedildiğini belirterek, “İyi bir proje olacağını düşünüyorum. Şehrin karlı çıkmasından yanayım. Odalar birliği de bu şehir de bu projeyi yapar. Burası Anadolu şehri ama başka bir şehir” diye konuştu.

NAÇİZANE BİR HEDİYE

Yerli otoya evde tanıtım

Destek için aracın ilk montunun kendisine hediye edildiğini söyleyen Matlı, “Tanıtım haricinde hiçbir oda başkanında bu montu göremezsiniz. Odalar birliğinin verdiği desteği göstermek için küçük naçizane bir hediyesi oldu. İki tane daha istedim. Gemlik’teki gerçek sahiplerine teslim ettim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!