Türk Dünyası Spor Oyunları Keles'de yaşandı

Güncelleme Tarihi:

Türk Dünyası Spor Oyunları Kelesde yaşandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2016 17:27

Türk Dünyası Spor Oyunları Keles'de yaşandı

Haberin Devamı

Orhan BOZDEMİR/KELES(Bursa)(DHA) BURSA Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de ilk kez 'Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni'ni Keles ilçesine bağlı Kocayayla'da gerçekleştirdi. Coşkulu görüntülerin yaşandığı şölende birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonunun organizasyonuyla Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan 'Türk Dünyası Spor Oyunları Şöleni" bugün törenle başladı. Keles Kocayayla'da, 16 Türk Devleti'ni temsilen 16 çadır kuruldu. Kırgız, Özbek, Türkmen, Moğol, Afgan, Kazak, Tatar ve Bursalı sporcular'ın hazırlıklarını alanda yaptığı şölene ilgi beklenilenden fazla oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, yaptığı konuşmada, “Türkiye, Türk Dünyası'nın baş devlet Dünyanın neresine gidersek gidelim, her yerde dost ülke Türkiye'nin son yıllardaki gelişimi ve kanatlarının altına sevdiklerini alan Türkiye gıptayla ve ibretle seyrediliyor. Bursa da Türkiye'nin önemli bir kenti. Bursa Büyükşehir Belediyesi, her zaman her yerde ilklerin başlangıcını yapıyor. Bugüne kadar birbirlerini tanımayan ve ülkelerinin yerlerini haritada bilen insanlar bugün otaklarını Bursa'da kurmuşlar, yeniden birlik olmak için el ele ve gönül gönüle Kocayayla'da biraradalar" diyerek mutluluğunu ifade etti.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de Türk Dünyası'nı buluşturan programın Kocayayla'dan dostluk mesajları gönderdiğini ifade etti. Keles Kaymakamı Mustafa Türkcan ise Bursa'da Türk Dünyası'nın kardeşlik ve dostluk için önemli bir organizasyonda buluştuğunu kaydetti.

Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Kocayayla'da Türk Milletinin ve Türk Dünyası'nın birlik ve beraberlik örneğinin yaşandığını belirterek etkinliklerin devamının gelmesini temenni etti. Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Galimcan Erimbetov da Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen programa katılmaktan dolayı onur duyduklarını söyledi.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER SERGİLENDİ

Mehter ve kılıç kalkan gösterileriyle de renklenen şölene katılan davetliler,açılan çadırları teker teker ziyaret ettiler, Şölende, dört nala giden at üzerinde oğlak kapma oyunu olarak bilinen kök börü oyunu, kuşak, aba ve Moğul Güreşleri, kuşak, aba, bilek güreşi, bilek çekme, çubuk çekme (Ağaç güreşi) güreşleri, rahvan biniciliği, atlı güreş, at üzerinde akrobosi, atlı okculuk, ok atma, mızrak atma, kılıç oyunu cirit oyunları da serilendi.

Türk Dünyası Spor okuynalır Şöleni pazar günü sona erecek.

 

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!