Prof. Dr. Aşkın, genç iletişimcilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Aşkın, genç iletişimcilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 11:54

Prof. Dr. Aşkın, genç iletişimcilerle buluştu

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) İŞKUR’la ortaklaşa düzenlediği ‘Yeni Nesil Gazetecilik Eğitimi’ kapsamında genç iletişimcilerle söyleşiye katıldı.

Bursa Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Basın İlan Kurumu ve İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü ile ortaklaşa organize edilen eğitim programıyla medya sektöründe nitelikli eleman istihdamının artırılması planlanıyor. Verilen eğitime konuk olarak katılan Prof. Dr. Rüstem Aşkın, "Her gazeteci öncelikle yeterli kültür donanıma, kalıcı etik ilkelere riayet ederek yola çıkmalıdır. Herkes sağlık muhabirliği yapmamalı, sağlık muhabirliği sertifikasyona tabi tutulmalı. Sağlık haberleri en azından bir danışman hekim eşliğinde yazılmalıdır. Yanlış haberler toplumda infial uyandırabilir. Sağlıkçıları aşağılayan/ suçlayan sansasyonel haber gazeteciyi birkaç haftalığına popüler yapabilir. Ancak bu kısa sürede ters teper. Dramatik, iç parçalayıcı olaylar görüntülü verilmemeli. Hiçbir haber şaşırtıcı, sansasyonel bir dil ile yazılmamalı, kışkırtıcı, suçlayıcı, istismara yol açan, teşhir edici kötü haberler yapılmamalıdır” dedi.



Prof. Dr. Aşkın'a aynı derste eşlik eden Doç. Dr. Ömer Şenormancı ise “Özelikle madde kullanımı ile ilgili haberlerde uyuşturucuyu özendirmekten kaçınılmalı, etken madde ismi verilmeli, insanları suçlayıcı dil kullanılmamalı. Tıbben tedavi edilemeyen bazı hastalıklarda da ‘Mucize ilaç, mucize tedavi’ gibi içeriği belli olmayan bitkisel preparatlarla çaresiz insanlar sömürülmemeli” dedi.



Bursa Basın İlan Kurum Müdürü Osman Başeğmez de, “Sağlıkta toplumu doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekerek, katkılarından dolayı Prof. Dr. Rüstem Aşkın’a teşekkür etti. Program soru ve cevap bölümüyle sona erdi.



FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!