'Marka değerini yükselteceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Marka değerini yükselteceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2018 10:06

İlk kez seçime katılacak İyi Parti Bursa milletvekili adayları, tarım, çevre, ulaşım, çarpık kentleşme ve kentsel dönüşümün önemli sorunları arasında yer aldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Marka değerini yükselteceğiz
Kent kimliğinin bozulduğunu savunan adaylar, alt gelir grubunun yaşadığı kent durumunu değiştirip, önemli bir sıçrama yakalanması gerektiğini savundu. Bursa’nın göçmen kenti olduğuna işaret eden adaylar, onların sesi olup, sanayide de sorunların çözümü konusunda çalışacaklarını kaydetti. Seçimden seçime halkı hatırlamayacaklarını belirten adaylar, Ankara’da lobi çalışmaları yapıp, marka kent değerinin yükseltilmesi konusunda çalışacaklarını vurguladı.

BURSA’DA VİZYONER ADAY ÇIKMADI

- İyi Parti Bursa 1’inci Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı İsmail Tatlıoğlu, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinin başında geldiğini belirterek, “Artık şehirler ülkelerden çok biliniyor. New York, Los Angeles, Tokyo bunlara örnek verilebilir. Türkiye’de belediyecilik ise maalesef 80’lerde Özal ile beraber güçlendi. Bursa ise Türkiye’deki gelişmenin altında kaldı. Türkiye’deki gelişimi vizyona yansıtamadı. Siyasiler ve yerel yönetimler ikinci derecede önem verdiler. İstanbul, Ankara, İzmir vizyoner adaylarla çıktı. Bursa’da ise bu olmadı. Bursa’nın tamamına nüfuz etmiş kamuoyuna çıkmış, şehre katkı koyma anlamında çok isim yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

SOSYAL GELİŞMİŞLİKTE GERİ KALDI

Bursa’nın sorunlarından bahseden Tatlıoğlu, kentin birinci sorununun ulaşım olduğunu kaydetti. Bursa’yı içi kilitli ve Ankara’ya en uzak kent olarak değerlendiren Tatlıoğlu, “Bursa, sosyal gelişmişlikte geri kaldı. Üst gelir grupları İstanbul’da hayatlarını kurdu. Perşembe veya cumadan gidiyorlar. Bursa’yı alt gelir grubu şehir haline getirdi. Bu şehri, kültürel anlamda da aşağı çekiyor” şeklinde konuştu.

BURSA SIÇRAMA YAPMALI

Bursa’nın bir bütün olarak sıçrama yapması gerektiğini vurgulayan Tatlıoğlu, “Bu temel zihniyet sıçraması. Kaybedilen 30 yılı kapatacak sıçrama yapmak zorunda. Bu konuda da siyasi atraksiyon lazım. Bursa’nın sosyal gelişimi, mimarisi, sorunları Türkiye ortalamasının üzerine getirmek lazım. Aksi takdirde giderek yaşamın zorlaştığı bir şehir oluyor. Şehrin kimliği bile bozuldu. Bunları hızlı telafi etmek lazım. Bizlerde buna katkı koyarsak, kendimizi mutlu sayarız” dedi.

Haberin Devamı

GÖÇMENLERİN SORUNLARI İLE İLGİLENECEĞİM

- İyi Parti Bursa 1’inci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Sami Bilge, Bursa’nın göçmen kökenli bir kent olduğunu belirterek, “Ben de Balkan göçmeni kökenliyim. Hem Türkiye’de, hem Balkanlar’da yaşayan göçmenlerin sorunları ile ilgilenmeyi kendime vazife görüyorum. İkincisi, biz sanayici olarak onların önünü açmak ile ilgili çalışmalar yapmayı öncelikli görüyorum. Ayrıca yaşadığımız kentin başta trafik olmak üzere bir takım sorunları var. Kentin herkesin bildiği sorunları ile ilgileneceğim. Hava kirliliği, çarpık yapılaşma, bunlar belediyenin sorunları gibi görünüyor ama bütün bunları gündeme taşıyacağız ve ilgileneceğiz” diye konuştu.

İADE-İ İTİBAR

Haberin Devamı

- İyi Parti Bursa 1’inci Bölge 3’üncü sıra Milletvekili Adayı Selçuk Türkoğlu, kamu sendikacılığından geldiğini hatırlatarak, son 16 yılda ciddi hukuksuzluklar ve hak gaspları yapıldığını savundu. Bunlarla ilgili yeniden iade-i itibar ve gasp edilen hakların iade edilmesi, tahribatları önlenmesi gibi çalışmalar yapacağını söyleyen Türkoğlu, ülke genelinde yapılacak bu çalışmanın yerele de yansıyacağını kaydetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Bursa’nın devası problemleri bulunduğunu ifade eden Türkoğlu, “Birincisi trafik, ikincisi çarpık kentleşme ve en büyük garabet kentsel dönüşüm yerine hayata geçirilen rantsal dönüşüm. Bunun yeniden ele alınıp, durdurulması lazım. Bursa ekonomiye değer katmada ikinci sırada olmasına rağmen merkezi bütçenin çok çok altında pay alıyor. Burada da yarım kalan yatırımlar var. Hızlı trenden tutun, çevre ve bağlantı yolları ile alakalı eksik yatırımlar bulunuyor. Bunların ele alınması gerekiyor” diye konuştu.

ÖNCELİĞİMİZ TARIM

Haberin Devamı

- İyi Parti 2’nci Bölge 1’inci sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kamil Erozan, 3 konu üzerinde duracağını vurguladı. Birinci önceliğin tarım olacağını dile getiren Erozan, “Böyle verimli bir toprağa sahip ancak çaresiz kalmış çiftçi var. Motorin fiyatı, ilaç, gübre, tohum, işçilik fiyatı hepsini üst üste koyunca vatandaş, ‘Bu girdilerle hangi ürünü üreteceğim, kime satacağım?’ diyor ve tarlasını sürmekten vazgeçiyor. Bursa’nın tarım arazisinin nerdeyse yarısı işlenmiyor” dedi.

YEŞİL BURSA, OLDU BETON BURSA

İkinci sırada kentin kimliğinin geldiğini belirten Erozan, “Bursa’nın kimliği ‘Yeşil Bursa’ydı. Olduk beton Bursa. Bu konuyu yaşama, insana, doğaya, suya, hayvana ve tabi ki yeşile saygı anlamlarından diyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

HER PAZARTESİ BURSA’DA OLACAĞIM

Üçüncü konunun ise vekilliği ile ilgili olacağını söyleyen Erozan, “Seçim, milletle sözleşmedir. Bende Bursalılar ile bir sözleşme yapıyorum. Köy, kasaba, mahalle geziyorum. Şu söz ile karşılaşıyorum, ‘Yüzünü bir daha zor görürüz. Oy toplarken dolaşıyorsunuz, sonra kayboluyorsunuz. Sen, inşallah böyle olmazsın’ diyorlar. Her hafta pazartesi günü saat 9.00’da Bursa’da olacağım. Vatandaşlarla buluşacağım. Dert nerdeyse orada olacağım. Aramalarına gerek yok. Türkiye iyi olacak” dedi.

BURSA’NIN ANKARA’DA LOBİSİ YOK

- İyi Parti 2’nci Bölge 2’nci sıra Milletvekili Adayı Hasan Toktaş, Bursa’nın Türkiye genelinde önemli katma değer sağlayan bir kent olduğunu anımsatarak, “Bursa’nın temel sorunu Ankara’dan verdiğinden çok azını alıyor. Bursa, Türkiye’nin önemli sanayi ve tarım kentlerinden birisi. Dolayısıyla ülkeye çok ciddi katma değer üretiyor. Böyle olduğu halde kamu kaynaklarından önemli yatırımlar alamıyor. Bursa’nın Ankara’da bir lobisi yok. Anadolu’ya birçok vilayetin verdiğinden kat kat fazla aldığını görüyoruz” diye konuştu.

DEĞERİNİ YÜKSELTECEĞİZ

Bursa’nın marka değerinin ciddi anlamda yükseltilmesini arzu ettiklerini söyleyen Toktaş, “Sadece Türkiye’nin değil, bölgenin önemli marka kentlerinden birisi olmasını arzu ediyoruz. Temelde Bursa’nın önemli sorunları var. Bunlar yerel yönetimlerin sorunları ama belli noktada başaramadığı için belki de hangi partiden olursa olsun oluşturulacak ortak bir akılla temel sorunların çözümü konusunda çaba harcanması gerekecek diye düşünüyorum” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!