'Çoğulcu bir demokrasinden yanayız'

Güncelleme Tarihi:

Çoğulcu bir demokrasinden yanayız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2018 12:14

Halkların Demokratik Partisi 24 Haziran seçimleri için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

Çoğulcu bir demokrasinden yanayız
HDP 1’nci bölge 3’ncü sıradan adayı Mustafa Yağcı ve 2’nci bölge 1’nci sıradan aday olan Mehmet Emin Adıyaman Hürriyet Bursa’ya seçim vaatlerini anlattı. Adaylar, bireysel kararlar vermek yerine demokraside herkesin kararlar verebileceği bir sistem olması gerektiğinin altını çizdi.

HAK VE HÜRRİYET TESİSİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

- HDP Milletvekili Adayı Mustafa Yağcı, toplumun yıllardır ağır bir saldırı altında olduğunu ve iktidarın kendilerine karşı muhalefet olanlara karşı nefret söylemlerinde bulunduklarını dile getirdi. Çağdaşlaşmanın ilkelerini, emekçilerin haklarını ve temel hak ve hürriyetleri değersizleştirildiğine dikkat çeken Yağcı, hak ve özgürlükler için güvence, toplum ve birey için güven kaynağı olması gereken yargıyı itibarsızlaştırdıklarını söyledi.

RANT İÇİN BİNA

Haberin Devamı

Bursa’nın son zamanlarda yaşanılmaz bir hale getirildiğini ifade eden Yağcı, “Bizler insan hak ve hürriyetlerinin tesisi için çalışacağız. Yaratılmak istenilen diktatörlüğe karşı, toplumu, bireyi, demokrasiyi, hak ve özgürlükleri savunmak için milletvekili adayıyım” dedi.
Bursa’daki yapılaşma ve imar düzenlemelerinde aksaklıklar olduğunu dile getiren Yağcı, “Bursa’da yaşamak eziyet oldu. Örneğin şehir hastanesinin yapıldığı yer, hem şehre çok uzak, hem de rant aktarmak için yapılmış bir hastane olarak gözüküyor. Ayrıca stadyumun yeri de çok isabetsiz bir karar. Stadyumun yan tarafında da bir hastane var. Stadyumun ve hastanenin yan yana olması da bir felaket. Bizler de bu rantsal aktarımlara fırsat vermemek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

SANAYİ VE TARIM BÜTÜN OLMALI

- Bursa 2’nci bölge 1’nci sıradan aday olan Mehmet Emin Adıyaman, siyasetçilerin bireysel vaatler yerine şehri bir bütün olarak ele alması gerektiğini dile getirdi. Bursa’nın giderek kronikleşen ve derinleşen sorunları olduğunun altını çizen Adıyaman, “Bu sorunlara toptan çözüm bulmak istiyoruz. Bir taraftan sanayileşirken, diğer taraftan ekolojik denge bozuluyor. Bu sebepten dolayı tarım arazilerimiz hasar gördüğü için tarım da ölüyor. Sanayi ve tarımı bir sistem içerisinde yürütmemiz gerekiyor” dedi.
Bursa’nın birçok farklı bölgeden yoğun göç altığını belirten Adıyaman, göçle beraber artan yoğun bir çarpık kentleşme içerisinde olduğumuzun da altını çizdi. Bahsedilen sorunların çözümü için bireysellikten uzaklaşmak gerektiğini dile getiren Adıyaman, “Bizim parti olarak bakış açımız her yörenin sorunlarının çözümü olarak halkı doğrudan karar süreçlerine katmaktan geçer. İnisiyatifi halka vermemiz gerekiyor. Bizim en temel vaadimiz budur. İktidara gelirsek elbette yasama faaliyetleri içerisinde bu saydığım sorunları meclise taşıyacağız ama temek çözüm olarak Bursa’da yerel yönetimi güçlendirmek ve halkı doğrudan karar süreçlerine katabileceğimiz bir sistemi oluşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!