Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçının ardından

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçının ardından
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 16:48

Bursaspor-Kardemir Karabükspor maçının ardından

Haberin Devamı

Süper Lig'in 13'üncü haftasında Bursaspor, evinde Kardemir Karabükspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti.
PAUL LE GUEN: AYAKLARIMIZ YERE BASIYOR
Bursaspor Teknik Direktör Paul Le Guen, "Burada şu an da rahatlamış birisi olarak karşınızda oturuyorum" diyerek başladığı açıklamalarında "Şanslı bir şekilde galip geldik. Bu sonuçtan memnunum. Bu akşam itibariyle 21 puanla, ligdeki yerimizi aldık. İyi bir takıma karşı galip geldiğimizi biliyoruz. Kardemir Karabükspor puan tablosundaki yerini hak etmiyor. Takım olarak mutlu olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.
20 yaşındaki kaleci Muhammed Şengezer'in performansı hakkında da konuşan Le Guen, "Muhammed açıkçası benim için sürpriz değil. Çünkü sezon başından beri kaleci antrenörü Cristian ile konuştuğumuzda, defalarca bu konunun altını çizmiştik zaten. Şanslıyız, belki şans demek yanlış olabilir daha önce bu kulüpte yapılan iyi şeyler neticesinde. 1 değil, 2 iyi kalecimiz var. Tamam Harun çok iyi bir kaleci ama Muhammed de üst seviyede bir kaleci" diye konuştu.
Takımın son anlarda oyundan düşüşü hakkındaki soruyu da yanıtlayan Fransız çalıştırıcı, "Doğru ama oyunumuzun geliştirmemiz gereken taraflarından biri kontra ataklarımız ve ataklara çıkışlarımız. 2-0 öndeyken çok daha olgun kontra ataklar yakalayabilirdik. Oyunumuzun geliştirilmesi gereken bir tarafımız belki de. Bence sakinliğimizi kaybettik. Aslına bakarsanız 2-0'ken karşılaşma daha fazla topa sahip olmalı, daha olgun kontra-ataklar gerçekleştirmeliydik. Bende son 30 dakikadaki oyundan çok memnun değilim" ifadelerini kullandı.
Sakatlar hakkında ise Le Guen şöyle konuştu:
"Daha önce de söyledim, Mikel Agu bizim için dev bir oyuncu, eksikliği de büyük bir eksiklik ama şikayetçi olmaktansa oyunumuza bakmalı ve yerine gelen arkadaşa da tamamen güvendiğimizi hissettirmeliyiz. Herşeye rağmen 21 puanlık takım olarak buradayız, memnuniyetimiz var ama bir yandan da ayaklarımız yere basıyor. Ligin en iyi takımı değiliz, ama en kötü takımı da değiliz."
TONY POPOVIC: HAKEMLERİN RAKİP LEHİNE KARARLARI ÇOK OLMAYA BAŞLADI
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Kardemir Karabükspor Tony Popovic'in gündeminde hakem Mustafa Öğretmenoğlu vardı. Öncelikle karşılaşmayı değerlendiren Popovic, "Maçla ilgili söylemem gereken en net şey, futbolcularıma minnettar olduğumdur. Sahada gösterdikleri takım ruhu için oyuncularıma minnettarım. Zor bir maçtı. Bursaspor deplasmanı her zaman zordur. Bursaspor çok iyi bir takım. 2 tane şanssız gol yedik" dedi.
Popovic hakemi eleştirdiği açıklamalarında ise şöyle konuştu:
"Ben buraya geldiğimden beri hakemlerle ilgili konuşmadım ama hakemlerin bize karşı olan ufak detaylarda rakip lehine kararları çok olmaya başladı. Son 4 haftada 4 penaltımız verilmedi. Hakemlerin bize olan etkisi gözle görülür olmaya başladı. Savaşan ve iyi bir iş çıkaran bir ekibimiz var. Şansı kendimize döndürebilirsek, oynadığımız futbolla ve gösterdiğimiz performansla ligde daha yukarılara tırmanacağımıza eminiz. İyi oynadık fakat şanssızlıklar ve hakemin birkaç kararı maçı etkiledi."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
- Paul Le Guen açıklamalar
- Tony Popovic açıklamalar
HABER-KAMERA: Gürkan DURAL/BURSA, (DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!