Bursa’nın rotası turizm

Güncelleme Tarihi:

Bursa’nın rotası turizm
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2022 09:14

Ülkemizin önemli Sanayi ve Ticaret merkezi üslerinden biri olan Bursa aynı zamanda tarım kentidir, turizm Kentidir.

Haberin Devamı

Tarihi Baharat Yolu ve İpek Yolu’nun kesiştiği, Ticaretin kalbi, kültürlerin buluşma noktası Bursa’nın “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti ” seçilmesi hem Bursa hem ülkemiz adına büyük bir kazanım oldu. Tüm değerleri ve zenginlikleri ile Bursa’nın Turizmdeki potansiyelini artırmak için başta Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere şehrin tüm önderleri bu konuda ciddi çalışmalar yapmakta.

Turizm alanında yapılan her çalışma, alınan her aksiyon hizmet sektörünün canlanmasına ve Kent Ekonomisine katkıda büyük rol oynuyor.
Bursa’da Turizmin çeşitlenmesinde, kentin sahip olduğu farklı Turizm potansiyellerinin ulusal ve hatta uluslararası platformlarda tanıtımına *
Bursa’nın sadece Sanayi Kenti değil aynı zamanda bir Turizm kenti “algısında önemli çalışmalar yapıldığını görüyoruz.

Haberin Devamı

Bursa Turizmini geliştirecek öneri ve stratejilere ve bu alanda yapılması gereken analizlere katkı koymak, öngörülerde bulunmak yol haritası belirlemek için hepimize görevler düşmekte. .Kentin kimliğini ve bu kentin özelliklerini belirlemek ve korumak bu şehirde yaşayan her Bursalının şehre katacağı önemli bir katkı olacaktır.

Turizm çeşitliliğine sahip Bursa’nın bu sektörde daha fazla tutunması ve pazardan daha fazla pay alabilmesi ,dünya ile entegre olabilmesi için değerlerimizi iyi tanımalı ve tanıtmalıyız.
Böylece sahip olduğumuz Turizm değerlerimizle ekonomiye ivme kazandırarak hem Bursa hem ülke ekonomisine katkı koymayı hedeflemeliyiz.
*
Termal ve Uludağ ile kış turizminde öne çıkan Bursa yeni rotalarla doğa, inanç turizmi, tarih ve kültür turizmi gibi alanlarda da yatırım yaparak Turizm rotasına farklılık getirmeye başlamıştır.
Arap Turizmi dışında Japonya, Çin, Güney Kore, Endonezya, Malezya gibi Asya ülkelerinde de de Bursa’nın tanıtım çalışmaları mutlaka yapılmalı.
Sağlık Turizmi tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmekte ve Bursa bu alanda da ciddi bir potansiyele sahip. Sağlık Turizmi açısından büyüyen konaklama ve özel hastane imkanlarıyla, şifalı sularıyla dünyadaki Sağlık Turizmi gelirlerinden pay alabilecek düzeydedir.
Turizmin sadece ekonomik boyutu değil, sosyal ve kültürel, ulusal ve uluslararası bir platform olduğunu düşünürsek BURSA Sanayi de gösterdiği üstün başarıyı Turizm sektöründe de gösterecek güce sahiptir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!