Bkk Çocuk Meclisi’nde Türsen Dönemi

Güncelleme Tarihi:

Bkk Çocuk Meclisi’nde Türsen Dönemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 09:47

BURSA KENT KONSEYİ (BKK) ÇOCUK MECLİSİ’NİN SEÇİMLİ GENEL KURULUNDA, NURSEMA TÜRSEN OYBİRLİĞİYLE YENİ DÖNEM BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ.

Bursa Kent Konseyi (BKK) Çocuk Meclisi’nin seçimli genel kurulunda, Nursema Türsen oybirliğiyle yeni dönem başkanlığına seçildi.
BKK Koza Salonu’nda yapılan seçimli genel kurula, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreter Yardımcısı Murat Başlar, BKK Gençlik Meclisi Başkanı Buse Kumbara, Çocuk Meclisi üyeleri ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda Divan Kurulu Başkanlığı’na BKK Başkanı Semih Pala, Divan Kurulu üyeliklerine ise Çocuk Meclisi Başkanı Abidin Durmuş ve Çocuk Meclisi üyesi Onur Birkiye seçildi.
BKK Başkanı Semih Pala, Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi’nin seçimli genel kurulunun ardından Çocuk Meclisi’nin genel kurulunu da sisteme uygun şekilde yaptıklarını söyledi. Çocuk Meclisi’yle bugüne kadar güzel çalışmalar yaptıklarını, çocukların gelişimine uygun kurslar düzenlediklerini belirten Pala, bundan sonra da çocuklarla ve aileleriyle faydalı projeler yürütüleceğini ifade etti. Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olduğunu anlatan Pala, “Büyükşehir Belediyesi’nin destek ve katkılarıyla 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve yüzlerce gönüllü katılımcıyla güzel işler yapıyoruz. Çocukların gönüllü çalışmalara katıldığını görünce mutlu oluyorum ve gururlanıyorum. Çocuklarımız büyüdükçe Bursa Kent Konseyi’nin diğer kısımlarında görev almaya devam edecek. Hem bir şeyler öğrenecek, hem de gelişimlerine katkı sağlayacaklar. Çocuklarımız her zaman birlik olmalı, kavga etmemeli. Ailelerinin sözünü dinlemeli. Evde iyi çocuk olan, başarılı olan çocuklarla çalışıyoruz” dedi.
BKK Çocuk Meclisi Başkanı Abidin Durmuş, 10 yaşında tanıştığı Çocuk Meclisi’nde 6 sene çalışmalara katıldığını ve görev aldığını anlattı. Çalışmaları her zaman ‘ben’ değil, ‘biz’ diyerek yapmayı öğrendiklerini söyleyen Durmuş, çocukların uzun senelere dayanan arkadaşlıkları edinmesini tavsiye etti.
Genel kurulda çocuklar tek tek söz alarak duygularını dile getirdi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Genel Kurulda öneri üzerine oylamanın açık yapılmasına karar verildi. Nursema Türsen tüm üyelerin oylarını alarak yeni dönem başkanlığına seçildi.
BKK Çocuk Meclisi Başkanı Nursema Türsen, 5 senedir Çocuk Meclisi’nde gönüllü olarak görev aldığını belirtti. Çocuk Meclisi’ne kendisini getiren ailesine teşekkür eden Türsen, kendilerine bu fırsatı veren BKK Başkanı Semih Pala’ya teşekkür etti. Bursa Kent Konseyi’nin bir aile ortamı sağladığını söyleyen Türsen, çocuklar içi faydalı çalışmalar yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
Nursema Türsen başkanlığındaki yeni yönetimde, Beyzanur Adıyaman, Yaren Elbüken, Gamze Yıldız, Dicle Odabaşı, Elif Koparır, Elif Kalyoncu, Mert Altıok, Sude Can, Mevlüt Kirazoğlu, Barış Özdemir, Melek Bayık, Hakan Akgün, Volkan Açık, Beyza İyigün, Mehmet Ataş, Özlem Can, Cem Başak, Tuana Çivik, Simge Davan, Mustafa M. Demirhan, Melih Kula, Mert Kula, Zeynepnur Koçak ve Mustafa Aksoy yer aldı.
Toplantının sonunda BKK Başkanı Semih Pala, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!