2020’yi yaşayanlar asla unutamayacak

Güncelleme Tarihi:

2020’yi yaşayanlar asla unutamayacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2020 14:02

COVID-19 virüsü tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.

Haberin Devamı

YAĞMUR YULA TARHAN: KOLEJ DANCE CENTER KURUCUSU

2020’yi yaşayanlar asla unutamayacak

Ahmet Tarhan, Yağmur Yula Tarhan 

2020’yi yaşayanlar asla unutamayacak
Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1988 yılında Erzurum’da doğdum. Mersinde çocukluk yıllarımı, Ankara’da ise lise yıllarımı geçirdikten sonra 2009 da üniversite okumak için Bursa’ya gelip, 1.5 sene önce evlenerek buraya tamamiyle yerleştim. Üniversitenin ilk yılında hobi olarak başladığım dans branşına, şimdilerde kurucusu ve aynı zamanda eğitmeni olduğum Kolej Dance Center adındaki okulumuzu işletmesiyle uğraşıyoruz. Eşim Ahmet Tarhan ile aynı mesleği icra etmenin büyük faydalarını görüyoruz.

Pandemi süreci, sizi özelinizde nasıl etkiledi? Hayatınızda neler değişti?
Pandemi süresi herkes gibi bizi de öncelikli olarak psikolojik olarak olumsuz yönde çok etkiledi. Mesleğimiz gereği sürekli aktif bir yaşam içerisinde olduğumuz için bir anda kendimizi bütün gün evde zaman geçirmek zorunda bulunca önceleri büyük bir çöküntü yaşadık.

EVDE EGZERSİZ

Haberin Devamı

İlk zamanlar herkes gibi bizler de fiziksel değişiklikler yaşadık. Kilo aldık , verdik. Fakat ardından bu sürecin uzun süreceğini anladığımız noktada kendimizi toparlayıp evde egzersiz ve antrenmanlara devam etmemiz gerektiğine karar verdik. Hemen harekete geçerek kendi oturma odamızı bir stüdyo gibi değerlendirdik.

‘Yeni Normal’ sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz? Birey olarak gerekli özeni gösteriyor muyuz?
2020 yılı onu bizzat yaşayan insanlar için unutulmayacak bir yıl olarak tarihe geçti. Biz her an geçecek umuduyla beklerken her şey tekrar başa sardı. Bu anlamda özellikle çocuk ve gençlerin süreçten en çok etkilenen kesim olduğunu düşünüyorum. Teknoloji olarak bizden daha becerikli oldukları kesin ama artık sokak oyunları komşu ilişkileri hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Belki de zamanla düzelir bunu zaman gösterecek. Umutlarımızı yitirmedik. Geleceğe umutla bakmaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

ÖZEN GÖSTERDİK

Ben ilk vaka açıklandıktan sonra tam olarak 37 gün dışarı hiç çıkmamıştım. Evin bütün ihtiyaçlarını eşim tamamlıyordu. Eşimle birlikte biz bu özeni gereğinden fazla gösterdiğimize inanıyoruz. En azından şöyle örneklendireyim dans okulumuzda eğitimleri geçici süreyle de olsa durdurma kararı aldık. Kimseyi riske atmak istemedik. Hem öğrencilerimizi hem de kendimizi riske atamazdık.

Koronavirüsten sonra teknolojik ve ekonomik gelişmelerle yeni bir dünyaya adım adım atacağımız çok sık konuşuluyor. Sizin bu kondaki düşünceleriniz ne?
Kesinlikle aynı fikirdeyim. Pandemiyle birlikte bence hızlı bir giriş yaptık. Online olarak başlayan dersler ve aynı zaman da sosyal mecralar üzerinden oluşan yeni iş kapıları bir çok insana meslek kazandırıp iş olanağı sundu. Çağa ayak uydurmak gerektiğini düşünerek biz de bu platformları aktif kullanmaktayız.

Sizce kadınların iş hayatındaki yerini arttırmak amacıyla neler yapılabilir?
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki kadınlara yaratıcı tarafından verilen en büyük güç bence annelik. Bir kadın bunu yapabilecek güçte olmasından kaynaklı aslında yeryüzünde yapamayacağı hiçbir iş yoktur. Dolayısıyla bir kadın kendine ne kadar güvenirse o kadar başarıya ulaşacaktır.

Haberin Devamı

ARAŞTIRMALILAR

Üretmekten, yaratmaktan hiçbir zaman korkmamalı ve vazgeçmemeliler. Girişimci olup bol bol araştırmalılar. Geç kaldım diye düşünmeden hazır hissettiklerinde bu yola baş koymalılar. Devletin bu konuda teşvikleri var fakat daha kadınlara fazla imkan verilmeli diye düşünüyorum.

İnternet üzerinden yapılan canlı yayınlarla ilgili neler söylemek istersiniz?
Eğer ki bir fayda üzerine yapılıyorsa kesinlikle destekliyorum. Çünkü başka bir platformda bu kadar kitleye ulaşma şansımız olmuyordu. Üstüne üstlük hemen geri dönüş alabileceğimiz bir platform olmasından ötürü kesinlikle herkes için verimli ve avantajlı. Yeter ki kendimizi geliştireceğine inandığımız canlı yayınları takip edebilelim.

‘ARKAMIZDA BİZE DEĞER VEREN ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZ VAR’

Haberin Devamı

2020’yi yaşayanlar asla unutamayacak


Peki biraz da iş yaşamınızdan söz edelim. Dans Okulunuzu açma fikriniz nasıl oluştu?
Aslında eşimle birlikte hep hayalimizdi. Bizler de herkes gibi çok zorlu yollardan geçtik yıllar içerisinde.
Geçiş süresince bizleri yalnız bırakmak istemeyen çok değerli öğrencilerimizle birlikte Görükle’de bir spor salonunu kiralayıp orada kendi ismimizle eğitim vermeye devam ettik.

ÇOK YOL KATETTİK

Ardından uzun süren zorlu bir sürecin ardından kullanım açısından daha rahat edebilecegimiz bir salon olması adına biraz da birikim yaparak bir yer kiralayıp okulumuzu açmaya karar verdik. Ailelerimizin bizlere güveni ve desteği aynı zamanda öğrencilerimizin de desteği ile birlikte kısa sürede çok yol katettik. Onlara buradan sonsuz teşekkür etmek istiyorum.

İYİ Kİ VARLAR

Haberin Devamı

Şimdi 3 ayrı il de (Balıkesir ve Çanakkala’de de şubelerimiz var. Bursa Görükle’deki şubemizi daha da büyütmek adına yer değişikliği yaptık . Aynı semtte fakat daha ferah, ulaşımı kolay, daha büyük bir alana taşındık. İnanın El ele verince ve inanınca her şey o kadar güzel gelişiyor ki. Arkamızda bizleri çok seven değer veren öğrencilerimiz ve velilerimiz var. Onlar iyi ki varlar.

Bursa adına katıldığınız veya düzenlediğiniz dans yarışmalarınız var mı?
Kolej Dance Center ailesi olarak yarışmalara hiç katılmadık. Bizim performans guruplarımız genel olarak yurt içi ve yurt dışı festivallerde sahne alıyorlar. Yarışma gruplarımız hiç olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!