Deniz Gezmiş ve arkadaşları sembolik darağacı ile anıldı

Güncelleme Tarihi:

Deniz Gezmiş ve arkadaşları sembolik darağacı ile anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 17:55

Deniz Gezmiş ve arkadaşları sembolik darağacı ile anıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idam edilişlerinin 45'inci yılında anmak isteyen Ayvalık Emek ve Demokrasi Güçleri ve CHP'liler parti binası önüne darağacı bırakıp ipler ve karanfilleri denize attı.

Ayvalık'ta Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ı idam edilişlerinin 45'inci yılında anmak isteyen Emek ve Demokrasi Güçleri ve bir grup CHP'li hazırladıkları sembolik darağacı ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'na yürümek isterken polis engeliyle karşılaştı. Grup, kırmızı karanfil asılı 3 ip ve üzerinde ‘Onlar da Hayır dedi' yazılı sembolik darağacını CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı önünde bıraktı. Basın açıklamasını okuyan CHP Ayvalık İlçe Başkanı Ahmet Toker, "Denizler devrim ve sosyalizm mücadelesinin aydınlık yüzleridir. O günlerden bugünlere kapitalist sistemin yamalı düzeni işçileri, emekçileri sömürmeye devam ederken mücadele de her zaman devam etmektedir. Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta görmüş olduk ki dünyanın her yerinde emekçiler alanları talepleriyle doldururken Türkiye'de de OHAL koşullarına rağmen en yaygın ve coşkun kutlanılan 1 Mayıs'lardan biri yaşandı. Baskı ve hak ihlallerinin artması bizleri asla yıldırmamaktadır. Tıpkı 68'lerde Denizlerin yaşadığı koşullara hayır dedikleri gibi. Bugün zorla kabul ettirilmeye çalışılan tek adam yönetiminin, Denizlerin o dönemlerden beri ‘Kahrolsun faşist diktatörlük' diyerek karşısına dikildiği sistemdir. Her şey tek sese dönüştürülmek isteniyor" dedi.

CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, hazırladıkları sembolik darağacını Cumhuriyet Meydanı'na götürüp insan yaşamının her şeyden kutsal olduğunu vurgulamak istediklerini belirtti. İnsanları, gençleri politikaları asmakla, vurmakla, öldürmekle bu ülkenin bir adım ileriye gidemeyeceğini göstermek istediklerini savunan Toker, "Ama ülkemizde bir OHAL durumu var. OHAL'de her şey OHAL maalesef. Birçok izin verilmiyor, demokratik hakların kullanılması bir şekilde engellenmeye çalışılıyor ama yeryüzünde halkın üzerinde hiçbir güç yoktur. Hatırlayın o dünyayı yakıp yıkan tek adamlara ne oldular? Kimisi bacağından halkı tarafından çınar ağacına asıldı, kimisi intihar etmek zorunda kaldı, kimisi mahkemelerde ve hapishanelerde yaşamını sürdürmek zorunda kaldı. Halkı hiçe sayan hiçbir zaman düşünüş varlığını sürdüremez. Asıl olan halkın isteğine göre, halkı arkasına alarak hareket etmek. Atatürk niçin büyük bir lider? Savaş koşullarında dahi TBMM'nin ve halkın desteğini arkasına aldığı, zamanından yüzyıl sonrasını görebildiği için büyük bir lider. Atatürk'ü bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!