Burhaniye'de gece güreşlerine büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede gece güreşlerine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 16:03

Burhaniye'de gece güreşlerine büyük ilgi

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesiinn kırsal Sübeylidere mahallesinde, ramazan şenlikleri kapsamında düzenlenen gece güreşleri renkili görüntülere sahne oldu.

Burhaniye'ye 13 kilometre mesafedeki kırsal Sübeylidere Mahallesi Muhtarlığı, tarafından Belediyenin de desteğiyle düzenlediği, kum üzerinde yapılan gece güreşleri büyük ilgi gördü. 46 pehlivan, teravih namazından sahura kadar güreşirken, izleyenler heyecan yaşadı. Yaklaşık 2 bin güreşsever, müsabakaları

baştan sona izledi. Organizatörlüğünü Milli Güreşçi Aslan Seyhanlı'nın yaptığı etkinlikle vatandaşlar güreşe doydu. Başpehlivanlığı finalde Cengiz Zengin'i yenen Ertuğrul Dedeoğlu alırken, başaltında Olcay Karaçam, büyük ortada Umut Özgür, küçük ortada ise Sertaç Çavdar birinci oldu. Güreşleri, AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Bahadır, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi.

Güreşleri ilerleyen yıllarda da devam ettireceklerini belinten Sübeylidere Mahallesi Muhtarı Mustafa Demir, "Mahalle halkı çok sevdiği için bu güreşleri devam ettiriyoruz. Başkanımız destek verdiği sürece de devam ettirmeye kararlayız. İki torunum da güreşiyor. Güreşleri teşvik amacıyla düzenliyoruz" dedi.

Milli güreşçi Aslan Seyhanlı'da,"Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu sene ikincisini düzenlediğimiz güreşleri ilgi çok fazla. Marmara Bölgesi'nde kum güreşi ilk defa burada yapılmaktadır. Allah, kısmet ederse, canımız sağ olursa köy muhtarımız Mustafa Demir ile birlikte seneye de yapmaya çalışacağız" dedi.

BAŞKAN UYSAL'DAN DESTEK SÖZÜ

Sübeylidere'ye güreş sahası yapacakları müjdesini veren Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'da," Şu an saat 02.00. Köyün bütün kadınları, erkekleri ayakta. Bu güreşleri baştan sona izlediler. Bu işten bütün köylüler çok keyif alıyor. Bir ramazan eğlencesi gibi kabul etmek lazım. Tabi ata sporumuz ramazanla birleşince ayrı bir güzellik oluyor. Biz de bundan sonra bu güreş sahasının geliştirilmesi anlamında katkıda bulunacağız. İnşallah, daha yeşil bir alanda tertip ederiz. Ben bu anlamda bütün hemşerilerimin ramazanını kutluyorum" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE, (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!