Bandırma'da cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bandırmada cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 13:08

Bandırma'da cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

Erdem ÖZCAN/Tufan DALGIÇ (BANDIRMA),(Balıkesir)(DHA)-BALIKESİR'İN Bandırma ilçesinde cumhuriyetin ilan edilişinin 95’nci yılı coşkuyla kutlandı.

Yurdun dört bir yanındaki cumhuriyet coşkusu Bandırma'da da yapılan gerçekleştirilen tören ile yaşandı. Törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Hava Pilot Albay Selahattin Akalp, Belediye Başkanı Dursun Mirza, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile STK’lar katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan törende konuşan Kaymakam Günhan Yazar, cumhuriyetin kolay kazanılmadığına işaret etti. 

"Bayramımız kutlu olsun" diyen Kaymakam Günhan Yazar, Türk Milletinin FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine hak ettiği tokadı atacağını belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılına 5 sene kaldı. Tarih 100 yıl öncesi gibi yeni oluşumlara gebedir. Dağ başı yine dumanlıdır, aslan payına yine aslan olmayanlar taliptir. Çağdaş ve medeni bir toplum olma yolundaki koşumuza çelme takılmak istenmektedir. Milletimiz hedefsiz ve hafızasız bırakılmak istenmektedir. 15 Temmuz hain kanlı darbe girişimiyle milletimize saldıran FETÖ terör örgütüyle, onun iş ortaklarının ve yandaşlarının da amacı aynıdır. 2023’e 5 sene kaldı. Vakit yepyeni hedeflere atların eyerlenme vaktidir. Vakit muhasır medeniyetler seviyesine çıkmak, çok çalışmak vaktidir.  Vakit FETÖ terör örgütüne, PKK terör örgütüne devletimizin düşmanlarına bir kez daha hak ettikleri tokadı atma vaktidir. Vakit  ‘Ne mutlu Türküm diyene’ haykırma vaktidir” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanındaki törenler halk oyunlarının ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!