Balıkesir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 12:28

- 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Özel bir otelde gazetecileri ağırlayan Kafaoğlu, basının özgür olmasının çok önemli olduğunu belirtti. Basının doğruyu ve yanlışı kamuoyuna aktarmada çok önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Kafaoğlu, "Siyasetçiler basının hep övgü dolu, iyi haberler yapmasını istiyor. Ben bir siyasetçi olarak basının gözümüz kulağımız olduğuna inanıyorum. Çok önemli görevler icra ettiğine inanıyorum. Bu arada mutlaka yapamadıklarımız varsa ve aksayan yönler varsa onlarda yazılacaktır. Burada samimi olmak lazım. Maksat üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil. Balıkesir basını bu konuda oldukça iyi niyetli. Bizleri yönlendirerek eksiklerimizi dile getiriyorlar" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayan Kafaoğlu, etkinlik sonunda Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir'e teşekkür etti ve tüm basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

- Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulundan, Rektör Özdemir'e ziyaret

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu üyeleri Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

BGC Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, yönetim kurulu üyeleri, Coşkun Yaman, Mahmut Acaröz, Devrim Derin ve Anadolu Ajansı Balıkesir Temsilcisi Zafer Akpınar'ın bulunduğu ziyarette BAÜ ve BGC'nin ortaklaşa yapabileceği çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cemiyetin çalışmaları hakkında bilgiler veren Demir, "BGC ve üniversitemiz ile birlikte geçmişte yeterli adımlar atılamadı. Umarız artık sizin ile birlikte ortak çalışmalara imza atabiliriz. Balıkesir kentinin gelişmesinde üniversitemizin önemi büyük" dedi.

Özdemir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, her türlü çalışmada üniversite olarak yardıma hazır olduklarını söyledi.

Ziyaret sonunda, Demir, Özdemir'e Balıkesir Basın Tarihi'ni anlatan kitap hediye etti.

Haberin Devamı

- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Balıkesir İl Müdürü Sayan:

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Balıkesir İl Müdürü Süleyman Sayan, devletin sığınmacılara kira ve maaş yardımı yaptığı şeklinde toplumda yaratılan algının yanlış olduğunu söyledi.

AA muhabirine konuşan Sayan, Balıkesir'de kayıtlı bin 747 sığınmacı olduğunu ve bu sığınmacıların sadece bin 285'inin üç ayda bir gıda yardımı ile kömür yardımı aldıklarını belirtti. Sığınmacıların durumundan bahseden Sayan, "İlimizde bulunan sığınmacılar Irak, İran, Afganistan, Sudan ve Somalilidir. Diğer ülkelerden de sayıları çok azan sığınmacı Balıkesir'de yaşıyor. Bu kişiler Birleşmiş Milletler aracılığı ile başka ülkelere gitmek için bekliyorlar. Kimisi de Türkiye'de kalmak için başvuruda bulundu. Sayın valimiz Balıkesir'de kimsenin sokakta yatmasını ve aç kalmasını istemiyor. Bu konuda da bize talimat verdiler. İlimizde evsiz veya aç insan kalmayacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!