Balıkesir'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2014 17:16

- Balıkesir'de "Bin eve bin doğal gaz sobası" projesi

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Altıeylül ve Karesi Belediyelerinin, Balgaz ile başlattığı "Bin eve bin doğal gaz sobası" projesi kapsamında doğalgaz sobaları kurulmaya başlandı.

Proje kapsamında evlerine doğal gaz sobası kurulan Karabulut ailesini ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, doğal gazın çevreye daha az zarar verdiğini ve daha ekonomik olduğunu söyledi.

Uğur, 2015 yılında havası daha temiz bir Balıkesir hedeflediklerini ve kentin "havası kirlidir" imajını silmek istediklerini dile getirdi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise il genelinde ağırlıklı olarak ısınmada kömür kullanıldığını belirterek, "Kömür hava kirliliğine sebep oluyor ve bir taraftan da yüzde 25-30 arası kül çıkıyor. Bu külleri de belediyemiz topluyor ve bu da bizlere ek bir masraf yaratıyor. Bu küller çöp konteynerlere atılıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi ve Altıeylül Belediyeleri ile Balgaz ortak bir proje hazırladık. Gelecek yıl bin haneye bin doğalgaz sobası vereceğiz. Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmak istiyoruz. Havamız temiz olsun ve yaşam kalitesi yükselsin istiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

-10 milyon liralık iş makinesi aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yaklaşık 10 milyon liraya 3 greyder, 4 ekskavatör, 2 mini ekskavatör, 3 kazı yükleyici, 2 yükleyici, 3 silindir ve 20 arazözün, hizmete girmesiyle alt ve üst yapı hizmetlerine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Özelikle kırsal bölgelere yılda ortalama bin kilometre yol yapılacağını dile getiren Uğur, şunları kaydetti:

"Balıkesir kırsalındaki 5 bin kilometre yoldan artık Büyükşehir Belediyesi sorumlu. Fen işlerimiz artık yol yapmasını öğrendi. Yollarımız daha geniş. Önce altyapı yapıp üzerine asfalt atmak istiyoruz. Altyapısı olmayan yol kalıcı olmuyor. Kalitesi iyi olmuyor. Daire başkanlarımız genel sekreterlerimiz ile görüştük ne yapılması lazım diye. Yılda 800-1000 kilometre arası yol yapmayı planlıyoruz. 17 iş makinesi aldık. Bunlar piyasada hazır bulduğumuz araçlar. Bu araçlara bu kadar daha katacağız. En kalitelisini aldık."

Haberin Devamı

Konuşmanın ardından kurdele kesildi ve araçlar hizmete girdi.

-Karesi'de kaçak yapı yıkımları haziranda devam edecek

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, bir annenin bebeğinin boğazına bıçak dayamasını ardından yıkım çalışmalarını ertelediklerini, Haziran 2015'te yıkıma kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

Yıkım kararını kesin uygulayacaklarını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kabakdere Mahallesi'nde bulunan 18 kaçak yapının sahibine yıkım kararını bildirdik. 2015 Haziran'a kadar kaçak yapı sahiplerine süre verdik. Bölgede kaçak yapı sahiplerine uyarıda bulunmamıza rağmen kaçak yapılar artmaya, binalar yükselmeye devam ediyor. Bu köyümüzün hazine arazisi üzerinde kaçak yapılaşma çok fazla olmuş. Seçimleri kazanmamızın ardından Milli Emlak ve Valilikten bir yazı geldi. Gelen yazı 775 Sayılı Gece Kondu Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince tespit edilen 18 bina vardı. Bu binaların ivedi bir şekilde derhal haber vermeden, ihbarda bulunmadan yıkın, 4 tanesi de hızlı bir şekilde yapılıyor diye uyarıldık. Biz bölgeye gittik, tutanaklarımızı tuttuk, binaların yıkılması gerektiğini bina sahiplerine tebliğ ettik. Bina sahipleri bizden rica etti 'önümüz yaz, bize yeterli süre verirseniz eğer biz boşaltırız veya yapmaktan vazgeçeriz' dediler. Bu süre içerisinde arkadaşlar bırakın bina yapmaktan vazgeçmeyi üstüne bir kat daha çıkıp yeni temellerin açılmasına vesile olmuşlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!