ADÜ Öğretim Elemanları Uluslararası Konferansta Bildiri Sundu

Güncelleme Tarihi:

ADÜ Öğretim Elemanları Uluslararası Konferansta Bildiri Sundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2015 09:13

ADÜ ÖĞRETİM ELEMENLERİ ULUSLARARASI KONFERANSTA BİLDİRİ SUNDU

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi öğretim elemanları, uluslararası konferansta bildiri sundu.
Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları Yrd. Doç. Dr. M. Özgür Seçim ve Arş. Gör. Ali Emre Dingil, Antalya’da gerçekleşen Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Araştırmaları Konferansı’na (ICSER International Conference on Social Sciences and Education Research) katıldı.
Türkiye’den ve yurtdışından birçok akademisyenin katıldığı konferansta Yrd. Doç. Dr. M. Özgür Seçim “Mülteci Krizi Sürecinde Avrupa’da Artan Milliyetçilik Söyleminin Sosyal Medyaya Yansıması (Reflections Of The Nationalist Expressions To The Social Media That Grows In Europe During The Refugee Crisis)”, Arş. Gör. Ali Emre Dingil ise “Türkçe Haber Siteleri Tasarımları ve Görsel Kullanımı (Website Designs And Visual Applications Of Turkish News Sites)” isimli çalışmalarını sundu.
Yrd.Doç.Dr. M. Özgür Seçim, yaptığı araştırma ile, özellikle 2015 yılında artan mülteci sorunu karşısında, Avrupa’da milliyetçiliğin adeta sıçrama kaydettiğini, bunun da sosyal medyaya direkt olarak yansıdığını ortaya koydu. Çalışma kapsamında, mülteci sorununu ele alan haberlere sosyal medya üzerinden verilen tepkileri ölçen Seçim, yorumlardaki nefret söyleminin artmasıyla, ‘like’ yani beğeni sayısının da arttığını, bunun da Avrupa’da azaldığı hatta bittiği iddia edilen milliyetçi ideolojinin, yabancı düşmanlığı konusunda yeniden ortaya çıktığını ortaya koydu. Çalışma kapsamında incelenen sosyal medya yorumları arasında küfür, aşağılama, hakaret, ayrıştırma, düşmanlık, abartma, çarpıtma gibi birçok kategoride söylem ortaya çıkarken, en çok tekrarlanarak en çok beğeniyi alan ilk üç kategori ise, ‘din nefreti’, ‘kimlik nefreti’ ve ‘savaş söylemi’ oldu.
Arş. Gör. Ali Emre Dingil ise, sunumunda Türkçe yayınlanan haber sitelerinin tasarımlarının Avrupa ve Amerika’daki örneklerine göre daha görsel ağırlıklı olduğu vurgusunu yaparak Türkçe Haber sitelerinde genellikle haberleri gerçek fotoğraf yerine arşiv fotoğrafları ile desteklediğini belirtti. Ayrıca Arş. Gör. Ali Emre Dingil, Günümüzde haber sitelerinin Haber bağlantıları ve görsel eleman kullanımında, tasarım ne şekilde uyguladığını sunumunda anlattı.
Ayrıca ADÜ İletişim Fakültesi öğretim elemanlarının bu bildirileri “International Journal of Social Science ve Education Research (IJSSER)” ve “International Journal of Human Sciences (IJHS)” dergilerinde yayınlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!